personer & skuespiller - Fortid
May
3
2010

EDWARDS FORTID

Edwards fortid

Edwards menneskelige liv i Chicago var lykkeligt og uden de store begivenheder. Hans forældre, Elisabeth Masen og Edward Masen Senior, var fra middelklassen, siden hans far var en advokat med succes. Den største bekymring for hans mor var det faktum at 1. verdenskrig var i fuld gang, og at Edward kun havde 1 år igen, før han kunne melde sig/blev indkaldt til at være soldat. Aldersgrænsen var blevet sænket til 18 år i August 1918.

I september samme år, slog spanske syge til, som kostede begge hans forældre livet, og var nær ved at tage hans også. Hans læge var Dr. Carlisle Cullen. Han reddede ham ved at forandre ham til vampyr. Det var Edwards mor, Elizabeth, som bad Dr. Cullen om at redde Edward. Det virkede som om hun vidste, at Carlisle kunne redde ham på en specielt måde, og hun bønfaldt ham om at gøre det. Så Carlisle bed Edward, og han blev også til en vampyr.
Siden da har Edward ladet som om at han var Carlisles adoptivsøn eller Carlisles kones yngre bror, før familien voksede. Han har gået 2 gange på medicin studiet, men har aldrig arbejdet som læge. Han elsker og køre hurtigt og samler biler som hobby.

Fra 1927 til og med 1931, havde Edward et "ungdomsoprør" og rejste for sig selv, før han vendte tilbage til Carlisle og Esme. Han tænkte, at han kunne drikke blodet af mennesker, som var virkelig onde, med metoden at han brugte sit talent, tankelæsning, for at undgå uskyldige ofre. Efterhånden, kunne han ikke flygte "skylden over at tage så mange menneskelige liv, uanset hvor retfærdigt det var" og han vendte tilbage til Carlisle og Esme, som tog imod ham med åbne arme.

Omkring 1936 flyttede Edward til Forks sammen med sin familie, hvor de stødte på Quileute Indianerne, som har evnen til at forvandle sig til varulve. En aftale blev forhandlet frem, som gik ud på at varulvene vil lade familien Cullen være, så længe de ikke bed nogen mennesker og holdte sig borte fra Quileute'rnes landområde. Familien Cullen levede i Forks nogle få år, før de flyttede.

I 2003 vendte Cullen’erne tilbage til Forks. I 2005 møder Edward Isabella Swan, hvor Twilight serien begynder.

May
3
2010

CALISLES FORTID

Carlisles fortid

Carlisle blev født et sted i 1640'erne (måske 1653) i London. Han var 23 da han blev bidt og blev forvandlet til en vampyr, men han udgiver sig for at være 30.

Han var den eneste søn af en Anglikanske præst. Hans mor døde under fødslen, og Carlisles far var ikke en særlig tolerant mand. Da protestantismen vandt frem forfulgte han folk der var romers katolske eller havde en anden religion. Han troede også stærkt på eksistensen af det onde. Han var lederen af mange former for jagte. Han jagtede varulve, hekse, vampyrer og andre lignende væsner. Carlisles far håbede at hans søn ville følge i hans fodspor, og da han blev gammel nok, satte han ham i spidsen for at forfølge og brænde disse væsner. Men Carlisle var ikke som sin far, og i starten syntes hans far, at Carlisle var en skuffelse. Han var ikke hurtig nok til at anklage folk, eller god nok til at se dæmoner overalt. Men Carlisle, der var klogere end sin far, fandt frem til en rigtig gruppe vampyrer der holdte til i Londons kloaksystem. Da de ville fange dem, forfulgte Carlisle og nogle af de andre mænd én, da denne flygtede. Men i stedet for at løbe væk, vendte vampyren sig mod dem og angreb. Carlisle var den første der blev bidt, men før vampyren nåede at dræbe ham, angreb de andre mænd ham, og de efterlod Carlisle på gaden.
Carlisle vidste at hans far ville sørge for at ligene af dem, der var faldet ville blive brændt, inklusiv ham slev. Så for at redde sit eget liv, kravlede han væk fra gaden og gemte sig i en kælder under nogle rådne kartofler, hvor han blev i tre dage. På mirakuløs vis forblev han stille under hele forvandlingen og blev derfor ikke opdaget.

Da han blev klar over hvad han var blevet til, blev han dybt ulykkelig. Han nægtede at dræbe mennesker, så han prøvede at dræbe sig selv i stedet for. Han prøvede at hoppe ud fra store højder, at drukne sig selv, at sulte sig, men intet virkede. For at sikre sig at han ikke mistede selvkontrollen og dræbte et menneske, opsøgte han de mest ensomme steder, han kunne langt væk fra mennesker.

Det var sådan han fandt ud af, at vampyrer ikke behøvede at drikke menneskeblod, men at de også kunne drikke dyre blod. Hans tørst overvældede ham, da han var på et af disse ensomme steder, og han nedlagde et rådyr og drak dets blod. Hvor han før havde været svag af sult (tørst), kom hans styrke tilbage til ham.
Efter at han havde fundet denne nye måde at leve på, begyndte han at udnytte al den tid, han nu havde til rådighed. Han tog til Frankrig, hvor han læste på alle mulige universiteter. Han læste musik, videnskab og medicin. At læse medicin og redde menneskeliv blev hans kald. Men det var hårdt arbejde. Det tog ham to århundrede at gøre sin selvkontrol så perfekt, at han næsten ikke lægger mærke til lugten af menneskeblod.

Mens Carlisle studerede i Italien fandt han andre vampyrer, Aro, Marcus og Caius. De var anderledes end de vampyrer, han kendte fra England, mere civiliserede. Han blev sammen med den i nogle årtier, men forlod dem igen, da de blev ved med at prøve at få ham til at gå over til sin "naturlige fødekilde" igen, og han ikke havde held til at overtale dem til at prøve hans livsstil som ”vegetar”.
På det tidspunkt besluttede han sig til at prøve at leve i "Den Nye Verden". Han håbede på at finde andre, der var som ham selv. Mens han levede i Amerika, opdagede han, at han kunne fungere i menneske samfundet, og han begyndte at arbejde som læge. Det pinte ham dog, at han var så alene, han kunne ikke risikere at danne bekendtskaber med mennesker, da de ville opdage, at han var noget specielt.

Det var på et hospital i Chicago, at han fandt Edward, der var døden af den Spanske syge. Han havde passet Edwards forældre, der begge var døde, og vidste at han var alene. Før Edwards mor, Elizabeth Masen, døde, havde hun afkrævet Carlisle et løfte om, at han ville gøre alt, hvad der stod i hans magt for at redde hendes søn. Hun havde lagt specielt vægt på at han skulle gøre alt hvad der stod i hans magt, og hvad ingen andre kunne gøre.
Carlisle fandt aldrig ud af, om hun vidste, hvad han i virkeligheden var, og i så fald hvordan hun havde gættet det, da hun døde kort efter at have afkrævet ham løftet.
På grund af løftet og et desperat ønske om en at dele sin tilværelse med, fjernede han Edward fra hospitalet for han døde, og forvandlede ham til en vampyr.

Senere fandt han Esme i et lighus hvor hun var blevet bragt hen selvom hun endnu ikke var død. Hun havde hoppet ud fra en klippe i et forsøg på at begå selvmord, efter at have mistet et barn. Hendes hjerte var så svagt, at man ikke troede, at hun stod til at redde.

Den næste Carlisle forvandlede var Rosalie, som han fandt dødende på en gade efter at hun næsten var blevet dræbt at sin forlovede og nogle af hans venner.
Efter at have forvandlet Rosalie, håbede han på, at hun kunne blive for Edward, hvad Esme var for ham. Men ingen af dem følte mere end søskendekærlighed for hinanden.

Dernæst var det Emmett, som Rosalie bragte til ham, efter at hun havde reddet ham fra at blive dræbt af en bjørn. Senere sluttede Alice og Jasper sig til familien.

May
3
2010

ALICES FORTID

Alices fortid

Alice ved ikke selv hvor hun stammer fra. Da hun vågnede, efter at være blevet bidt, var hun omgivet i mørke. Hun husker intet fra sine menneske år. Hun var indlagt på psykiatriskafdeling på grund af, hendes evne til at se ind i fremtiden.  I slutningen af Twilight finder hun ud af, at hun blev forvandlet af en gammel vampyr, som prøvede på at beskytte hende mod James, han ville dræbe hende, ligesom at han ville dræbe Bella.

Efter at have ledt efter sin grav, finder hun den og opdager, at datoen på hendes gravsten passer til den dag hun blev indlagt på psykiatriskafdeling. Der ud over opdager hun, at hun havde en yngre søster, der hed Cynthia, og at Cynthia havde en datter, som stadig er i live, og bor i Biloxi

May
3
2010

ROSALIES FORTID

Rosalies fortid

Rosalie blev født i 1925 i Rochester, New York, som datter af en bankmand.
Da hun var menneske, blev Royce King II interesseret i hende, og de blev forlovet. Før hun blev forlovet med Royce, var hun ekstremt misundelig på sin gode veninde Vera fordi hun, selvom hun ikke var noget nær så køn eller velhavende som Rosalie, havde det hun ønskede sig mest; en mand, der elskede hende, og et barn. Efter at hun er blevet forlovet med Royce, ligger hun under et besøg hos Vera mærke til, at de har et forhold der overhovedet ikke kan sammenlignes med hendes og Royces. Der er meget mere kærlighed og varme i deres.
Efter besøget beslutter hun at gå alene hjem, i stedet for at hendes far skal komme og hente hende. På vejen møder hun Royce og nogle af hans venner. De har drukket og er godt fulde. Royce praler at Rosalies skønhed overfor de andre, og for at bevise det rykker han hendes jakke og hat af. Man får ikke direkte af vide hvad der sker med hende, men mændene efterlader hende døende på gaden.
Carlisle finder hende og tager hende med hjem for at hjælpe hende. Han beslutter at forvandle hende til en vampyr. Hendes samvittighed, hvad angår mord på mennesker og det at drikke deres blod, er næsten lige så ren som Carlisles, da hun aldrig har drukket menneskeblod. Næsten kommer indover fordi hun på trods af aldrig at have drukket deres blod, har dræbt syv personer. De fem mænd der næsten slog hende ihjel og de to, Royce havde sat til at beskytte sig. Efter at hun var blevet forvandlet, opsøgte hun mændene for at tage hævn. Royce opsøgte hun som den sidste, med håbet om at han vidste at noget var efter ham, og at det ville skræmme ham fra vid og sans, før hun fandt ham og torturerede ham til døde. Hun blev vampyr, da hun var 18 år, så derfor er hendes menneskelige alder 18.

May
3
2010

EMMETTS FORTID

Emmett

Emmett var 20 og boede i Gatlinburg, Tennessee. Han blev angrebet af en bjørn i 1935 og skaderne var så alvorlige, at han var døden nær. Rosalie var på jagt i området, og således fandt hun ham. Hun synes, han mindede om Veras lille dreng, som havde også havde krøller, smilehuller og et uskyldigt udtryk, selvom han var stor og muskuløs. Hun bar ham over 100 mil til Appalachia, hvor Carlisle Cullen var, og Rosalie bad ham om at forandre Emmett til vampyr.
Emmett blev en del af familien, men var i begyndelsen vanskelig ved at indrette sig efter familiens diæt af dyre blod.
Derefter dannede Rosalie og Emmet par.

May
3
2010

ESMES FORTID

Esmes fortid

Esme blev født i 1800-tallets Columbus, Ohio. Da hun var 16, brækkede hun benet, da hun klatrede i et træ. Hun blev behandlet af Carlisle.

Hun giftede sig senere med Charles Evenson, men han mishandlede hende. Efter at hun fandt ud af, at hun var gravid stak hun af og fødte en søn, som døde efter nogle få dage. Nedtrykt over hans død, prøvede Esme at begå selvmord, ved at hoppe ud fra en klippe. Hun blev erklæret død, og bragt til lighuset. Carlisle, som huskede at han havde behandlet hende for mange år siden, kunne høre hendes hjerteslag og forvandlede hende til vampyr.
Esme blev senere forelsket i Carlisle, og de giftede sig. Hun elsker sine adoptivbørn som sin egn søn, men hun er fortsat bedrøvet over at hun ikke selv kan få nogen.
Esme ejer en ø i South American Island som hedder "Isle Esme", som Carlisle har givet hende i gave. Carlisle bed hende, da hun var 26 år

May
3
2010

JASPERS FORTID

Jaspers fortid

Jasper Cullen, født Jasper Whitlock, blev født i 1845 i  Houston, Texas.Under den amerikanske borgerkrig meldte han sig til hæren i 1861, blot 16 år gammel. Han var ikke i hæren særligt længe, men han steg hurtigt i rang. Ved det første slag om Galveston i 1862, var han allerede major. Den yngste af slagsen i Texas. Han havde til opgave at evakuere kvinder og børn fra byen til Houston. På vej tilbage til Galveston, mødte han tre utroligt smukke kvinder, Maria, Lucy og Nettie, der dog viste sig at være vampyrer. Maria kunne lide ham og besluttede sig for at forvandle ham til en vampyr.

Efter at han var blevet til en vampyr, blev han trukket ind i en anden krig end den amerikanske borgerkrig. Det var en krig der foregik mellem sydstatsvampyrerne. De sloges om, hvem der havde adgang til de tættest befolkede områder, og derved også hvem der havde adgang til mest mad. Krigen blev udkæmpet af nye vampyrer, der blev styret af ældre vampyrer. Vampyrer er stærkere det første år de eksisterer, for der har de stadig menneskeblod i kroppen, så derfor blev de brugt som soldater. Desuden var det den nemmeste måde at skaffe nye folk på.

Maria var i gang med at samle sig en hær af nye vampyrer, og hun fandt hurtigt ud af, at Jasper kunne hjælpe hende. Han blev "forfremmet" til at står for deres træning. På grund af Jaspers evne til at kontrollere deres følelser, fik de samlet en større gruppe end nogen andre, og trænet dem bedre. De beholdte de nye vampyrer i et år, hvis de da ikke var faldet i kamp inden da. Derefter var det Jaspers job af skille sig af med dem, da de ikke kunne bruges efter, at de var blevet lige så "svage" som ældre vampyrer. Jaspers liv fortsatte sådan i flere årtier, til han til sidst var led og ked at sit "liv".

En ny vampyr der fik lov til at leve længere end det ene år var Peter. Han havde vist sig nyttig i kamp, og Jasper blev ven med ham. Han skulle hjælpe Jasper med at dræbe de vampyrer, der havde rundet deres års mærke. Men en af dem der skulle dræbes, var en kvindelig vampyr kaldet Charlotte, som Peter var forelsket i. Han advarede hende, og de stak af. Fem år senere kom Peter tilbage for at fortælle Jasper om en anden måde at leve på. En hvor han ikke behøvede at kæmpe hele tiden. Jasper forlod Maria og rejste med Peter og Charlotte. Men han var deprimeret, specielt efter, at han havde spist = dræbt. Hver gang han dræbte et menneske, gennemlevede han de samme følelser, som de gjorde. Han havde dræbt så meget i løbet af sin tid som vampyr, at han veg tilbage fra at dræbe andre, selv mennesker. Da det blev værre, forlod han Peter og Charlotte for at rejse rundt alene. Det var sådan, han mødte Alice. Han var i Philadelphia og besluttede sig for at gemme sig i en halvtom café i løbet af dagen. Men da han kom derind, kom Alice ham i møde. Hun havde set ham i et af hendes syner, og hun vidste, at de hørte sammen. Hun fortalte ham og Carlisle, hans familie og deres måde at leve på, og for første gang i et århundrede følte han håb. Efter at de havde fundet hinanden, sluttede de sig til Cullen familien.

Jasper Cullen er det medlem af Cullen familien, der har været "vegetar" i kortest tid, selvom han er den, der har været vampyr længst efter Carlisle. Til forskel fra de andre i familien går han ikke så højt op i ikke at dræbe mennesker for at drikke deres blod, men han afholder sig fra at gøre det, da han er villig til at gøre alt for Alice Cullen, som han er gift med. Han har evnen til at mærke andres følelser, og kontrollere hvordan de føler. I Twilight udgiver han sig for at være Rosalies bror og bliver kaldt Jasper Hale.  og bliver kaldt Jasper Hale.

 
Panel title
Antal besøg: 2966

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63501811027527sekunder