Vanessa Peters; Den Texanske troubadour - Vanessa Peters

Jeg hørte Vanessa og the Sentimentals 1. gang ved en koncert i Valby kulturhus. Koncerten blev på forhånd beskrevet som unik og intens – og det var den (de tilstedeværende vil forstå hvad jeg mener)!

Denne koncert gjorde mig til fan af Vanessa og the The Sentimentals overnight. Deres professionalisme, spilleglæde og evne til at komme ud over scenekanten er overvældende.
 
Hvem er Vanessa så?
Hun er født og opvokset i Dallas, Texas hvor hun også senere studerede på universitetet med henblik på at blive forfatter. Efter sin universitetstid tog hun til Italien, og det var her hun lærte at spille guitar og begyndte at skrive sange.
 
Tilbage i USA begyndte hun i 2002 at spille til open mics og i lokale coffee shops i Houston.
Allerede i 2003 udgav hun sit 1. album ” Sparkler” og i 2004 var hun på sin 1. amerikanske solo turne.
 
I de sidste 5 år har hun udgiver 4 albums og spillet over 500 shows i mere end 10 lande - i mine øjne en moderne troubadour.
 
Rent musikalsk er Vanessa en eminent singer/song writer, som virkelig evner at nå ud til sit publikum. Hendes sange har en nærmest novelle agtig kvalitet over sig og hendes lyriske evner bliver ofte rost af musik anmeldere.
 
Musik bloggen Heartache with Hardwork udtaler: “It's one mark of a great song that it can work on a number of different levels. And almost every song here does that. They work as allegory, as symbols for some of the grand concepts: love, fear, loss, friendship. They work as literal short stories.”
 
Set med danske øjne er Vanessa især interessant i hendes samarbejde med the Sentimentals, idet de har mange af de samme musiske kvaliteter og holdninger. Oplev Vanessa and her boys live og man vil straks bemærke en fælles spilleglæde og et smittende humor når sangerinde og band spiller op til hinanden.

 

The Sentimentals 
The Sentimentals er et dansk folk-rock band dannet i 2004, som har gjort det til deres varemærke at være backing band for internationale solister som turnerer i Skandinavien.
Som de selv udtrykker der, så ønsker de at være for disse solister hvad ”the Band” var for Bob Dylan i 60’erne.
 
Med mere end 100 koncerter på bagen, er de nu klar med deres 1. single udspil ”come Friday” – og der skulle være mere i støbeskeen!
 
The Sentimentals består af MC Hansen på guitar, Jacob Chano på trommer, og ofte Nikolaj Wolf på bas.

 

Diskografi
Mirabilandia EP (2002, Solo)
Sparkler (2003, Solo)
Thin Thread (2005, Med Ice Cream on Mondays)
Blackout EP (2006, Solo)
Little Films (2006, Med Ice Cream on Mondays)
Sweetheart, Keep Your Chin Up (2009, Med Ice Cream on Mondays)

 
Panel title
Antal besøg: 106381

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,98301005363464sekunder