Vejrdata - Prognoser og sæsonvarsel

Sæsonprognose for vinteren 2010/11 over Europa

 

Sendt kl. 20.29 d. 24. oktober 2010 af Mike Madsen

 

Vinteren 2010/2011 vil gå hen og blive kold for det meste af Europa, mens vinteren her i Danmark stadig vil få en kold vinter men ikke helt så kold som sidste vinter.

Det meste af Europa vil få en meget snerig og kold vinter mens man i Danmark og noget af Norge og Sverige vil få en kold vinter igen, men den vil nok ikke blive ligeså kold som sidste vinter. Det nordligste af Finland, Norge og Sverige vil endda måske få en lidt varmere vinter med ikke så meget snefald.

At der er en La nina under opsejling påvirker ikke min teori om at det vil blive en kold vinter for Danmark i denne vinter. Jeg tror at La ninaen ikke har så stor betydning for om der kommer kold eller varm vinter i Europa. Men dog tror jeg at La ninaen vil få betydning for vinteren i det Nordlige af Europa, den tror jeg vil blive varmere en normalt. Danmark vil ikke rigtig blive påvirket at La ninaen, kun som sagt med at vi ikke får en så hård vinter som sidste år.

Jeg tror at vinteren vil være på sit højeste i midten af januar til sidst i februar mens at november og december ikke vil byde på det helt store vinterlige frembrud, dog kan det ikke udelukkes at man omkring midten af december vil kunne mærke at vinteren er begyndt at presse på ved at temperaturen vil falde et par grader og at der vil begynde at falde lidt sne hist og pist.

Julen 2010 vil således nok ikke gå hen og blive en hvid jul, måske lokale hvide jule rundt om i Danmark men ikke en landsdækkende hvid jul igen, netop fordi at jeg tror at La ninaen vil have lidt betydning for vinteren i Danmark fra december til januar.

Faktisk så tror jeg at vi efter nytår vil begynde at få det koldere en i december fordi at jeg tror at La ninaen vil begynde at tage af.

La ninaen vil således være et stor omtale punkt for mange forudsigelser om vinteren men ifølge prognoser og mig selv vil den ikke havde den helt store betydning for vinteren i Danmark.

Men det kan jo være at jeg rammer helt forkert og vinteren bliver en af de varmeste i lang tid, men det må tiden jo vise os.


--------------------------------------------------------------------------

 

 

Sendt kl 18:39 den 24/10 2010 af Chrstian H Christensen

 

Sæsongprognose for vinteren 2010/11 over Europa

 

Vinteren 2010/11 vil blive helt anderledes i forhold til den forgåene vinter som for Europa var ekstrem kold og snerig, vil den værste kulde i den kommene vinter holdes over kontinentet mod øst.
Ok
Det skyldtes vi er igang med et la nina, og de seneste prognoser tyder på vi vil få et kraftigt La nina der forventes at kulminere i december og januar.
Et La Ninä betyder en ændring i vejret og klimaet rundtom på kolden, da det vil være ledsaget af et støre globalt temperaturfald men det ændre også vejrmønstret,

De seneste vintre med kraftige La nina´er 1950/51 - 54/55 - 64/65 - 70/71 - 73/74 - 75/76 - 88/89 - 2007/08 alle disse vintre har det tilfældes at de er blevet varmere end normalt over nordeuropa.
Kun 1955/56 skiller sig ud af stalistikken.

De to seneste kraftige La nina perioder er 1998/99, og 2007/08 der udviste vinteren sig meget mild over Nordeuropa trods et globalt temperaturfald,

For Europa vil det betyde at trykket vil stige henover Nordatlanten mens det vil falde over mellem og østeuropa, dermed for vi en genemgåene mild vinter med et overskud af nedbør særligt over nordeuropa og måske nogle flere vinterstorme som kan ramme Norges vestkyst og den nordlige del af storbritanien.

Vinteren vil blive koldest henover Nordskandinavien - Østeuropa og Nv-rusland (ca -0,5 under) og her vil der forekomme mere sne en normalt.
Over mellemeuropa vil det også blive en andelse koldere end normal eller 0,1 grad under pluds man her vil se et lille underskud af nedbør (sne)

I Sydeuropa vil men få en vinter der vil blive omkring det normale dog kan der forekomme lidt mere sne end normalt disse steder især Nordspanien og Norditalien kan til tider få en del sne.

I vest og Nordeuropa vil man hovedsageligt få en vinter der vil blive varmere end normalt (ca +0,5 til +1,1) og våder end normalt, og med en overvægt af vinde fra sydvest og til tider lidt bundkulde fra sydøst.

For Grøndland vedkommene kan man forvente en meget hård vinter med massive isdannelser i bugter og fjorde, og mere sne end normal særligt på syd og vestgrøndland. og måske vokseværk af den arktiske is.


Dog skal det ikke udelukkes vi i perioder kan få små kuldebølger nedover os fra kontinentet, det vil nok hovedsageligt være hen på senvinteren februar og marts, hvor det ikke er umuligt, at vi kan få rigtigt vintervejr som det er set før i selv meget varme forvintre

 
Panel title
Antal besøg: 9871

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33154010772705sekunder