Kun adgang for vildhekse og vildvenner! - Vilde bøger.
  

Vildheks er Lene Kaaberbøls nye serie om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve som vildheks i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.


o_bog1.png

Det var den største kat jeg i mit liv havde set. Lige så stor som min ven Oscars labrador – og lige så sort. Dens øjne lyste neongult i kælderskaktens halvmørke. Den strakte kroppen i et langt, veltilfreds og smidigt kattestræk og gabte så jeg kunne se alle dens tænder.

“Du er min nu,” sagde den og slikkede sig om munden med en lyserød tunge. “Min, min, min ...”

Clara mener selv hun er en ganske almindelig pige. Lidt genert, måske, og gennemgående lidt for leverpostejsagtig. Men fra det øjeblik hun møder den sorte kat, er det sket med at være almindelig. Og hvis hun ikke passer på, er det også snart sket med at være i live …


heksetegn.png Læs et uddrag af bogen

heksetegn.png


Vil du gerne have bogens billeder
hængende på dit værelse? Du kan
hente illustrationerne her

heksetegn.png

Køb bogen via Bogpriser.dk

heksetegn.png

Køb bogen som e-bog via
Bogpriser.dk
bog1.jpg

kat1.png

bog2.jpgo_bog2.png

Oscar standsede brat op. Han stirrede på snetågen der havde slugt hans hund. Han tog et par skridt, men stoppede så igen.
Gå ikke derind, prøvede jeg at råbe, men jeg var der jo ikke, jeg var ikke med i drømmen, det var bare mig der drømte den.
Vråff. Vråff.
Inde fra tågen kom en næsten uhørlig gøen. Og Oscar satte i løb og forsvandt efter ganske få skridt i den glimtende sneprikkede vildvejståge. Der var ingenting jeg kunne gøre for at stoppe ham.
“Luffe!” kaldte han. Et lillebitte fortinnet råb. Og så var han væk.

Da Oscar forsvinder, kan politiet ikke finde ham, og Clara er sikker på at det er fordi de ikke kender noget til den vilde verden og de fjender man kan møde dér. Clara er ikke selv nogen fremragende vildheks, men hun bliver nødt til at gøre noget – også selv om hun snart bliver klar over at Oscar egentlig bare er lokkemaden i en livsfarlig vildheksefælde …

heksetegn.png Læs et uddrag af bogen

heksetegn.png


Vil du gerne have bogens billeder
hængende på dit værelse? Du kan
hente illustrationerne her

heksetegn.png

Køb bogen via Bogpriser.dk

heksetegn.png

Køb bogen som e-bog via
Bogpriser.dk


kat1.png


o_bog3.png

Fuglen faldt brat, jeg faldt brat, kunne ingenting styre, kunne ikke holde igen på noget. Pludselig var der skrigende stemmer overalt omkring os, og jorden kom styrtende op imod mig, dødt, forkert, jeg slap byttet helt og så det falde ned mod den døde plet mens jeg selv i sidste øjeblik fik vingerne igen og rettede op, steg, baskede og fløj, et bytte fattigere, men i live.

De skrigende stemmer holdt ikke op.

Og jeg fløj ingen steder. Jeg lå på jorden og stirrede op i himlen og hørte Josefine K hulke hysterisk, mens Markus’ blege ansigt svømmede et eller andet sted over mig med en meget stor rund mørk og åben mund.

”Hent en lærer!” var der en der råbte.

”Vi skal ikke bruge en lærer,” sagde Oscar sammenbidt og var allerede ved at taste noget på sin mobil. ”Vi skal bruge en ambulance.”

Clara er begyndt at drømme. Sære drømme hvor hun har vinger og kløer, eller kryber hen ad jorden som en snog. Det ville være helt fint hvis hun lå i sin seng mens hun drømte, men det gør hun bare ikke. Hun er lysvågen. Og nogle af drømmene er alt, alt for virkelige …

heksetegn.png Læs et uddrag af bogen

heksetegn.png


Vil du gerne have bogens billeder
hængende på dit værelse? Du kan
hente illustrationerne her

heksetegn.png

Køb bogen via Bogpriser.dk

heksetegn.png

Køb bogen som e-bog via
Bogpriser.dk
bog3.jpg

kat1.png

bog4.jpgo_bog4.png

Hun havde ventet i 400 år. I 400 år havde hun stirret op gennem en gennemsigtig masse af smeltet sten. I 400 år havde den holdt hendes krop og sind og væsen fanget. Hendes fjender troede sikkert at det var hendes grav, men hun levede stadig.

Hun vejede begærligt sine styrker, fortvivledes over sine svagheder. Stenenes tyngde, planternes langsomme grønne kraft, luftens mildhed, vandets bløde magt, jordens varme og dybe liv … det var alt sammen ikke nok. Hun skulle bruge blod. Intet andet betød noget – mindst af alt … og vreden blussede endnu voldsommere i hende når hun tænkte på det … mindst af alt en tåbelig trettenårig piges misforståede liv.

Jeg satte mig op så brat at jeg hamrede hovedet ind i sengelampen. Mit hjerte hoppede og spurtede af sted som en hækkeløber der var kommet bagud for feltet, bang-bang-HOP, bang-bang-HOP, og jeg så mig vildt omkring som om jeg ventede at Bravita Blodsunge skulle stå ved siden af sengen med fremstrakte kløer og blodsbegær i sine flammende øjne.

Rolig, formanede jeg mit hoppende hjerte, det er jo bare en drøm … og desuden var det ikke mit liv Bravita var ude efter. Det var en eller anden stakkels tretten-årig piges, og jeg var jo kun … Mine tanker standsede brat. Jeg så på det gammeldags, tik-takkende vækkeur på natbordet. De selvlysende fosforgrønne visere pegede begge næsten direkte opad. Klokken var fem minutter over tolv, og det var den sidste dag i marts.

Det var i dag jeg fyldte tretten.

Glæd dig til 8. november, hvor Vildheks 4: Blodsungen udkommer!

Læs et uddrag af bogen Vil du gerne have bogens billeder hængende på dit værelse? Du kan hente illustrationerne her
kat1.png

samlebind.jpg
o_samlebind.png

Blodet begyndte at pible ned langs næseroden. Og mens jeg lå dér, lammet og forslået, lænede kæmpekatten sig frem og begyndte at slikke blod af det sår den selv havde lavet …

Med ét slag af en kattepote bliver Clara hvirvlet ud af sin almindelige pigehverdag og ind i en verden hvor dyr kan være både livsfarlige og livsnødvendige, og hvor hun har fjender som ikke tøver med at slå ihjel for at få deres vilje. Tolvårige Clara har arvet sin mosters vildhekseevner, men hun har meget at lære, og hun skal lære det hurtigt – hvis hun gerne vil nå at fylde tretten.

"Vildheks – første samling" indeholder de tre første bøger om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.


heksetegn.png

Køb bogen på
Bogpriser.dk

heksetegn.png

Læs et uddrag af bogen


kat1.png


o_bog5.png

“Blod fra syd, fjendeblod, hun som spiller ven, men ikke er det … ” Sådan havde Ilja sagt om de blodsdråber hun brugte til at åbne Bravita Blodsunges fængsel med. Men hvad betød det egentlig?

Clara synes hun er meget alene i verden. Moster Isa og de andre voksne vildhekse kan ikke længere hjælpe hende – tvært imod er hun nødt til at redde dem. Clara ved at hun er nødt til at stå på egne ben. Hun må simpelthen blive en bedre vildheks – og helst hurtigt, for Bravita Blodsunge er sluppet fri af sit fængsel og tvinger sine modstandere i knæ én for én. Det er allerede livsfarligt at færdes på vildvejene, og Bravita har en plan der vil udrydde alle ravnemødrene med ét slag. Da Clara kommer til Ravnekedlen for at søge hjælp, bliver hun i stedet den der skal finde og forsvare ravnemødrenes sidste svage håb om overlevelse. Hvis bare Kat stadig havde været hos hende ... men han har forladt hende, og hendes nye vildven Killing er bedre til at skabe problemer end til at løse dem. Det er godt at Clara har Oscar og Kahla, som ikke bare er en dygtig ung vildheks, men også en god ven. Eller ... er hun nu også det?

"Fjendeblod" udkommer i 2013.kat1.png


o_bog6.png

Den lille nyfødte hjortekalv skælvede. Den var stadig våd og kunne endnu knapt stå på benene, og den glippede forbløffet mod det dagslys den aldrig før havde set. Bravita mærkede et flygtigt stik af ... nej, ikke anger. Hun angrede intet, for kun hun kunne genskabe den vilde verden sådan som den rettelig skulle være. Men for at gøre det, måtte hun have liv. Og nyfødte liv var de saftigste og bedste.

  
 
Panel title

© 2023 vildheks

Antal besøg: 16499

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10567593574524sekunder