Villa Ares - Om os

 

Ferielejligheder - Powroznik

 

Ferielejligheder beliggende i den smukke landsby Powroznik,lige i udkanten af den kendte skisports- og kurbadeby Krynica Zdroj. Der er kun ca. 4 km i luftlinie til den slovakiske grænse. Området her er interessant såvel naturmæssigt,kulturmæssigt som historisk. Der er de smukke grønne bjerge med mange vandrestier,floder og elve. Og så er der jo VANDET, som har gjort egnen her berømt. Gennem to hundrede år har man udnyttet det helsebringende vand fra de mange naturlige kilder i bjergene og det er stadig en stor attraktion. Folk fra hele landet valfarter hertil hver sommer for at nyde godt af vandet, slappe af i den friske bjergluft og lade sig pleje på nogle af de mange kursteder. Om vinteren er det skisport der står på programmet. Fra nytår til midt i marts er her fine skisportsforhold. Ikke just alpint, men udmærket til familiesport. Kulturmæssigt er egnen interessant med smukke, flere hundre år gamle kirker med løgkupler, træsærerarbejder, ikoner m.m.
I landsbyen kan man stadig se heste på arbejde på markerne; der holdes høns og geder i haverne og får afgræsser de stejle bjergsider. Fra ferielejligheden er der udsigt til bjerge til alle sider. Dernæst er der byen Krynica Zdroj,der med sin smukke bypark, bjerget Gora Parkowa med bjergbanen op til toppen, de forskellige vandudskænkningssteder og restauranter er en oplevelse. I den anden naboby, Muszyna, er det som om tiden har stået stille i mange år. Her er stadig statsbutikker og en hundredårig brandstation, samt det lokale bjerg Jaworzyna Krynica, der med sine 1114 m.o.h. er egnens højeste. Her er en 2600 m lang svævebane til toppen,og om vinteren er der 7 forskellige skilifte.
Udover disse 7 skilifte på Jaworzyna,er der over 20 andre indenfor kort afstand,så der er nok til alle.
Udover disse helt lokale seværdigheder,arrangerer det lokale turistkontor busture af 1dags varighed. F.eks.sejltur på floden Dunajec; udflugt til Zakopane eller de varme kilder i Slovakiet og saltminen i Wieliczka, samt flere andre udflugtsmål, så man behøver ikke at kede sig.
Husets ejere taler både dansk og polsk og hjælper gerne til rette, hvis gæsterne har brug for dette.

 

Vi kan kontaktes enten via kontaktformularen eller direkte på: villaares@gmail.com
                                                                                                              eller tlf:+48 185213898

OBS! Husk vi taler dansk

 


 På gensyn i Villa Ares

 
Panel title

© 2018 villaares

Antal besøg: 8646

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0252351760864sekunder