Vingummibamserne - opskrifter!

VINGUMMI:

grundmasse (ca. 250g)

0,5 dl koldt vand

1,25 dl sukker

1,25 dl druesukker

3 spsk gelatinepulver

0,5 dl kogende vand

en kraftig sprøjtepose

 

Rør det kolde vand, sukker og druesukker sammen i en 2-liters rustfri stålgryde til en ensartet masse. Sæt derefter gryden på kogepladen med termometeret i og skrug helt op for varmen. Kog, indtil temperaturen er 145-150 grader, alt efter hvor faste de skal være. Flyt gryden over på en varmebrik med termometeret i. Massen skal nu afkøles til 110 grader. når temperaturen er faldet til 120 grader, gøres gelatinepulveret klar: kom gelatinen i en lille skål held det kogende vand over og rør, indtil gelatinen er helt opløst. Stil gelatineopløsningen til side, indtil den skal bruges.

1-2.

Når massens temperatur når 110 grader, tages termometeret op, gelatineopløsningen tilsættes, og der røres rundt.

3.

Hæld vingummimassen ned i en kraftig plastiksprøjtepose, der står klar i et litermål  eller en høj, smal kande.

4.

Tag den fyldte sprøjtepose op, pres vingummimassen ned i spidsen og slå en knude øverst på posen. Vingummimassen er varm og for at undgå at brænde dig, kan du lægge en ren karklud omkring sprøjteposen, når der er slået knude på den. Klip et meget lille hul i sprøjteposens spids (hvis hullet bliver for stort, er det svært at styre den meget levende og klistrede masse.)

5-6.

Tryk forsigtigt lidt vingummimasse ned i en oliesmurt form. Efter 10-12 timer kan du forsigtigt tage figurende ud af formene. De slipper først, når de er helt tørre. I stedet for en form kan der bruges et stykke bagepapir, som vingummimassen sprøjtes ud på i forskellige mønstre.

7.

Vingummimassen kan også hældes direkte fra gryden og ned på et stykke bagepapir til en stor vingummi. Når vingummimassen efter nogle timer slipper bagepapiret, kan den klippes i forskellige former og figure.

8.

For at undgå, at de friske vingummier klæber sammen, kan du dyppe dem i lidt sukker eller druesukker. Lad dem ligge et par dage utildækket for at gøre dem mere faste i konsistensen. Et alternativ til sukkeret eller druesukkeret er at lade vingummierne tørre utildækket 8-10 dage. holdbarheden er ca. en måned.

 Kilde:

'Alle tiders slik, Vingummi Chokolade'

af Helle Beisheim

 
Panel title
Antal besøg: 832

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,52765011787415sekunder