De oplysninger om de sidste dage af syrisk territorium fortælle os tiere og endda hundredvis af dødsfald.

Syriske aviser Ifølge FN Generalforsamlingens formand, Nassir Abdulaziz al-Nasser i lidt over et år sammenstød mellem regeringsstyrker og oprørere har dræbt mere end 8.000 ofre, de fleste civile, herunder kvinder og børn i særdeleshed.

Den syriske opposition taler om mere end 9.000 dødsfald. Den anden dag, nyhedsbureauer rundt om i verden, var nyheden om, at byen Homs i det centrale Syrien, blev fundet ligene af mindst 51 civile. Selv var den populære web-video, som viste slagteriprodukter organer stablet et dusin børn. Den samlede italienske aviser taler om "civile ofre for undertrykkelse af den ordning", den "massakren" og "blodbad", den "forfærdelige massakre", men sjældent angive, hvem de kilder, som er de ofre, som blev kaldt, der var at dræbe dem og under hvilke omstændigheder.

Rapportering nyheder om situationen er nu blevet en syrisk begrænset til en trist og kold Body Count, som om de var bare nummer. Men mennesker er døde, med navne og efternavne.

Den journalist og politisk analytiker i Mellemøsten ekspert, har studeret Sharmine Narwani lister over de døde "(de sårede er ikke navnet) at placere forskellige spørgsmål i "spørgsmålstegn ved syriske 'ulykke List'" . Antages det, at regeringen selv har indrømmet fejl i de første måneder af vold og protester, Narwani spekulerer på, hvordan gør de forskellige "aktivister" (oppositionen), som er kilden til medierne og FN til dagligt at kontrollere de dødsfald, i god midt i en konflikt?

Narwani husker, at en libanesisk medlem af en fact-finding team, der undersøgte død palæstinensiske demonstranter den 15. maj 2011, påvirket af israelerne på den libanesiske grænse, sagde han, at det tog tre uger at opdage, at der kun var seks dødsfald , og ikke de 11, tælles på dagen for ulykken. Og i dette tilfælde - i modsætning til, hvad der sker dagligt i Syrien - hele konfrontationen varede kun et par timer. Og de døde blev ramt bevidst? Og Narwani spørger, "er alle civile, og civile er anti eller pro, og listerne er næsten 2000 mennesker, herunder politiet, fordi i sidste ende vises i det daglige tæller to kategorier:?? Civile og retshåndhævelse , hvor den dræbte blandt væbnet? er måske svarer til de civile? " Narwani har forsøgt at finde svar på alle disse spørgsmål og gjorde OHCHR logo da bruge den kilde, der syntes mere pålidelig: Kontoret for FN højkommissær for menneskerettigheder (OHCHR). Men agenturet rapporteret, at FN ikke kan hjælpe kontrollere de navne, der kommer fra kilder. Journalisten havde held til at få adgang til en liste over navne på "ofre for undertrykkelse," at finde navne på kendte eksponenter pro regime og især navne på palæstinensere dræbt af Israel i Golanhøjderne 15 maj 2011. Ofre, der havde noget at gøre med konflikten med Syrien. Og på anmodning fra Narwani at kende antallet af dødsfald i slutningen af februar, sagde FN, at den måned, før de stoppede holde tælling og optælling af ofre vil primært være baseret på lister fra fem forskellige kilder. Tre af dem blev nomineret: Center for Dokumentation om overtrædelser (VDC), den syriske overvågningscenter for Menneskerettigheder (SOHR), og den syriske side Shuhada. På det tidspunkt lå de lister, der i antal fra 2.400 til omkring 3.800 ofre, fortæller reporter. 1.400 ofre for forskel, ikke virkelig meget få. Og blandt de kilder, er en, der hævdede det højeste antal dødsfald SOHR, tilfældigvis listen over ikke-FN-ofre ofte citeret i medierne og generelt kun er anerkendt af Amnesty International. For at være klart, at som F-dur henvisningen Reuters. Den anden kilde til medier og FN er de lokale koordinationsudvalg, som forsyner dem med de tal dokumentationscenter for overtrædelser (VDC). Statistikken for den seneste FN-rapport Vdc input, et par dage siden, taler om "6.399 og 1.680 civile dræbt desertører" fra 15. marts 2011 og 15 februar 2012. Correggia Marinella, manifestet journalist og ekspert i spørgsmål , om disse data bliver spurgt: "alle medlemmer af sikkerhedsstyrkerne blev dræbt desertører Ingen soldat, for Vdc, blev dræbt af oppositionen hær, bortset fra dem givne mod regimet, som ville blive massakreret af soldaterkammerater?"

Tvivler ukrænkelig, de er rejst af Correggio, da forholdet (dækket af medierne) i Den Arabiske Liga observatører vidnede om, at der var voldshandlinger mod civile fra væbnede opposition og militæret og medierne har overdrevet arten af ulykker og antallet af mennesker dræbt i hændelser og protester i nogle byer. Og så, de militære tab, regeringen giver brede offentlighed til Syrien begravelse navne og oprindelse soldater dræbt af transmittere begravelsen på tv, mens oppositionen ikke oplyse navnene på påståede desertører, der opregner blandt ofrene. Understøttelse af dette er Nir Rosen, en amerikansk journalist, der tilbragte flere måneder i brændpunkter Syrien i 2011, med bred adgang til de væbnede oppositionsgrupper og rapporteret i et nyligt interview med Al Jazeera: "Hver dag oppositionen giver et Antallet af ofre, som regel uden nogen forklaring om årsagen til dødsfaldene.

 Mange af de dræbte var faktisk de oppositionens krigere, men årsagen til deres død er skjult og er beskrevet i rapporter som uskyldige civile dræbt af sikkerhedsstyrker, som om de var alt bare for at protestere, eller sidder i deres hjem.

Naturligvis disse dødsfald stadig sker jævnligt. Og hver dag, også medlemmer af den syriske hær, sikkerhedsorganer, paramilitære og milits udefinerlige, kendt som shabiha ["bøller"] er krigere dræbt ".

Med hensyn til navnene på ofrene, (OHCHR), talsmand for den højkommissær for menneskerettigheder, siger Rupert Colville, at "FN er ikke i stand til at krydstjekke navne og vil aldrig være i stand til at gøre det." Og beslutningen om at stoppe Body Count i slutningen af januar, tilføjede han: "Det har aldrig været nemmere at lave en revision Først var det lidt blevet langt mere kompleks. 'lettere, men nu er sammensætningen af konflikten ændrede E.' fragmenteret. Det er meget vanskeligt at kvantificere ofrene. " Og hvis det er svært at kvantificere de ofre, det er lige så svært at genkende sammensætningen af de oprørsstyrker, der kæmper mod loyalister. Desertører Syrien Lørdag 17 december, 2011 udgave af den spanske avis ABC monarki, Irarte Daniel, en journalist i nærheden af "ASL (gratis syriske hær), som tog årsagen til" revolution "og aldrig finde ord stærke nok mod det" regime al- Assad ", betror, ​​at han var vidne til en hændelse, som har chokeret:. han var i en oprører skjulested med tre libyere I artiklen gør journalisten spanske navne og efternavne på de tre libyere, der er identificeret som tilhørende den -Qaida. Et par dage siden, dog har den franske retsvæsen sagde, at det har indledt en undersøgelse af nogle franske statsborgere af algerisk oprindelse, der sammen med marokkanere, tunesere og algeriere, ville de blive kæmper i Syrien, hæren, trådte i graderne af al-Qaida. Og om Frankrigs rolle i denne konflikt, herunder den libanesiske avis Daily Star (bestemt ikke en avis tæt på Assad), citerer en udefineret kilde til en pro-syrisk palæstinensisk gruppe med base i Damaskus (nyhederne er ikke underbygges af nogen "Men en anden kilde), siger, at tretten franske officerer blev taget til fange af syriske og låst inde i et fængsel i regionen Homs, fordi de blev beskyldt for at samarbejde med oprørerne. Blandt disse ville der være en oberst i tjeneste transmissioner DGSE (Direction Générale de la sécurité extérieure). Denne information var allerede blevet delvist afsløret af 13 februar 2012 Nicolas-Sarkozy Thierry Meyssan, under en optræden på den første kanal på russisk TV, og så sagde i en artikel offentliggjort dagen efter "Komsomolskaya Pravda" og endelig, i en video af Voltaire Network TV . Nell'armare Wahhabi oprør og give satellit oplysninger, ville den franske altid anden Meyssan - derfor foretaget en hemmelig krig mod den syriske hær, hvilket førte i ti måneder kampe og dræbte omkring 3.000 soldater og over 1.500 civile. Tal med en konflikt meget anderledes fra, hvad vi læser i vores aviser hver dag. Hvad vil være sandheden? Og vi vil aldrig vide? Af alle de ting, sikrere, er den mere sikker tvivl.