Velkommen Til Voltægtshjælp - Gode råd

Her er der nogle gode råd til byde drenge og piger som er blevet voldtaget:

 

Piger og Kvinder:

Styrk dit selvværd og tro på dig selv, alle kan blive udsat for voldtægt.

men det har vist sig, at det oftest går ud over piger, som er usikre på sig selv.

Vi taler ofte om, at respektere dig selv! I bund og grund handler dit liv om dig, så ønsker du et godt liv, må du godt tro på, at du er god nok.

Ellers tror andre det ikke. Føler du dig utryg og bekymret i hverdagen, kan du overveje at tage kursus eller lignende for at styrke din psyke, din selvtillid og din fydik. Vær ikke bange for at sige NEJ!

 

Drenge og Mænd:

Styrk dit selvværd og tro på dig selv. Dit liv handler grundlæggende om dig selv. Hvis du ikke tror på, at du er god nok, tror andre det heller ikke.

Lad ikke dit selvværd gå ned på grund af en afvisning. Livet handler ikke kun om, hvor mange piger du kan nedlægge. Måske har du bagt på den forkerte, eller måske er hun ikke lige så hurtig som dig. Trænger du til at styrke dit selvværd, så find ud af hvad du er god til. Dyrk det, kend din krop og få afreageret, f.eks gennem en sportsgren.

 

Både Piger/Damer og Drenge/Mænd:

Hjælp fra de nærmeste er altid godt for at styrke dig selv efter et overgreb, men da alle reaktioner er forskellige kan det også være du mest af alt, har lyst til at se gerningsmanden få sin straf og knytte dig til noget som der for dig til at slappe af. Eller en sport som interessere dig, kan få dig på andre tanker. Kan også være du bare vil hygge om din kæreste, eller din familie. Det er vigtigt du bruger din familie og dine nærmeste så meget som muligt. Det første skridt er, at du ikke går alene med overgrebet. Det kan være svært at få sagt, men det er en utrolig lettelse. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal fortælle om overgrebet til alle og enhver. Men du kan med fordel udvælge nogle, du plejer at snakke godt med og stoler på og fortælle om om dine tanker og bekymringer. Det også vigtigt hvis du syntes du for får meget omsorg så sig du bare vil behandles normalt, som de altid har behandlet dig. Du kan sige at du nok skal sige til når de skal hjælpe dig.

Accepter dine reaktioner:
Det kan være meget overvældende og endda skræmmende, men det er helt naturligt, at der kommer nogle reaktioner efter et seksuelt overgreb.

Over og reaktionerne på det kan fylde rigtig meget i starten, derfor er det meget almindeligt, hvis du prøver at undgå at beskæftige dig med ting, der minder dig om, hvad der er sket. Det er også vigtigt at tale med så mange som overhoved muligt, og hvordan du har det. Det er vigtigt at du acceptere dine reaktioner og det kan være at du ikke kan lave de samme ting som du plejer at lave. 

 
 
Panel title
Antal besøg: 669

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34418392181396sekunder