Velkommen Til Voltægtshjælp - Lidelser

Angst:

Man kan føle angst, være bange for at være alene eller sove alene, eller være bange for at det skulle ske igen.

 

Genopleve overgrebet:

Man kan genopleve overgrebet igen og igen i takerne eller i et mareridt nåt man sover. Det kan også føles som et et film klip som man bliver ved med at se igen og igen.

 

Følelser bliver lammede:

man kan mærke at ens føelser bliver lammede, og det kan være svært at mærke hvad man føler. Det kan også være man føler at man ikke kan kende sig selv og sine handlinger og følelser. Man kan også have det som om at man ikke kan forstå hvad der sker for en.

 

Svært at huske:

Man kan have svært med at hvad der er sket, eller f.eks. hvad man lærer i skolen ellerde aftaler man har lavet. Nogle har det også svært med at koncentrere sig.

 

Humørsvingninger:
Man kan have humørsvingninger, og være glad det ene øjeblik og så græde det næste. Nogle oplever også at de bliver hurtigere sure og vrede.

 

Føle skyld:

Man kan tænke over om man skulle have gjort noget anderledes eller føle skyld over noget man gjorde i forbindelse med overgrebet, eller noget der er sket før eller efter. Man føler sig skamfuls eller pinlig over at snakke med andre om overgrebet.

 

Føle sig uren:

Du kan føle dig uren og vaske dig flere gange om dagen

 

Ingen tillid:

Man kan mangle tillid til anre mennesker og blive meget indadvendt, det vil sige at holde sig for sig selv og undlade at tale til så meget med andre mennesker.

 

Depression:

Man er i dårligt humør, er nedtrykt og trist. Man bliver hurtigt træt og har ikk så meget energi som man plejer. Man har ikke lyst til at lave noget, og man kan miste interessen for ting man ellers plejer at interessere sig for.

 

 

Phykiske reaktioner:

De fysiske mén efter voldtægt eller voldtægtsforsøg er i de fleste tilfælde mindre end de psykiske. Under voldtægten oplever mange dødsangst, og efter overgrebet er de fleste i en choktilstand. Herefter kan ofret føle en voldsom vrede mod gerningsmanden, angst for at han igen vil opsøge dem eller få en oplevelse af kaos. Mange oplever en stor mistillid til mennesker generelt, er bange for at sove alene, for at gå ud eller for at være sammen med mange mennesker. Reaktionerne umiddelbart efter overgrebet kan være meget forskellige fra kvinde til kvinde, mens de senere reaktioner er mere ens. Traumet kan siden udvikle sig til en posttraumatisk stressforstyrrelse, som for eksempel kan vise sig som koncentrationsbesvær, dårligt humør eller voldsomme humørsvigninger, søvnløshed, mareridt og flash-backs af overgrebet, ligegyldighed over for omgivelserne, angst, depression og selvmordstanker. Ofre for voldtægt har fire gange så ofte som andre selvmordstanker og har tre gange større risiko end andre for at udvikle depression. Langt de fleste voldtægtsofre får også problemer med deres sexliv i kortere eller længere tid. Ofte varer de seksuelle problemer længere end problemer med angst, depression og søvnforstyrrelser. Personer, der er blevet voldtaget af en, de kender, får oftere seksuelle problemer end personer, der er blevet offer for en ukendt gerningsmand. Ofrets pårørende kan også få det psykisk svært, især hvis de ikke forstår ofrets reaktioner.

 

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 677

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57805585861206sekunder