- Torrevieja - foto - link - video - ture m.m

  

Alt havd jeg har om Torrevieja har jeg valgt at flytte til en ny hjemmeside du finder det her

http://torrevieja-spanien.weebly.com/

 

4f4b7cd8d21b527022012.gif

her kan du læse om Torrevieja og 4ede59372ce7606122011.png  her over kan du se alle de andre sider med Torrevieja samt udflugter der fra                 

 

08433.gif      Tempertur Torrevieja Spanien                                 

  06075.gif Tempertur Horsens Danmark

TORREVIEJA i SPANIEN COASTA BLANCA ; DEN HVIDE KYST

OPLYSNINGER OM TORREVIEJA SPANIEN

4f1af897b388a21012012.gif

           

oplysninger om Torrevieja Costa Blanca Spanien en lille guide om det vi har set og oplevet af steder .

Tá også et kig på

Torrevieja  Rundt i billeder 1 som også er her på siden samt siden med mine videoer

 Eller siden med de udflugter vi har været påMåske kan det være en hjælp til andre der holder af at kom til netop dette område af Spanien, her vil i kunne finde lidt af hver , har i nogle gode tips eller ideer så skriv dem gerne i min gæstebog. Så kan jeg tilføje dem på siden.

 

Der vil komme mere til efterhånden som vi kommer til Spanien vi kommer der ca. 2 gange om året, men om sommeren holder vi vores 3 til 4 ugers ferie der.

 

Længder nede på siden vil jeg indsætte links som er relevante for især Torrevieja og evt. Torrevieja , det kan være fly selskaber , net aviser og turistinfo , boligudlejning som kan hjælpe andre når de tager af sted til Torrevieja. Mange gange hvis man klikker ind på en side så kan man jo finde andre links så kig jer omkring.

                        

4decd6e70a99b06062011.jpg                Beliggenhed

Torrevieja

er beliggende syd for Alicante på Costa Blanca (DEN HVIDE KYST) . midt imellem de andre meget velkendte områder Costa Brava mod nord og Costa del Sol i syd.

Torrevieja er med sin placering ud til Middelhavet , de hvide strande og helsebringende saltsøer , et eftertragtet sted at tilbringe sine ferie og mange skandinaviske turister som øvrige europæer har valgt at købe bolig i og omkring Torrevieja, der er jo 2800 km fra Horsens til Torrevieja. og det er ikke så lang som til Costa del Sol, hvis man selv ønsker at køre. Torrevieja ligger mellem de andre meget velkendte områder Costa Brava mod nord og Costa del Sol i syd

Og der er meget at opleve i Torrevieja og mange ture at tage på inden for en radius på 50 – 100 km.

 

Man kan få et lille hæfte om Costa Blanca ved at henvende sig til Den spanske stats turistbureau Ny Østergade 34 1 1101 København K eller e mail : spanien@spanien-turist.dk eller man kan ringe på 33151165 eller fax 33158365.

Hæftet hedder Costa Blanca .

 

 

Det er nemt at komme til Torrevieja hvad enten man vælger at køre selv så er der motorvej hele vejen gennem Danmark, Tyskland , Frankrig og Spanien dog ved vi der er nogle steder man skal betale for at køre på motorvejen ( det har vi dog ikke selv prøvet men vores familie har og det gik fint. Eller du kan flyve     fra Billund  eller   Købehavn til Alicante” EL Altet”som har fået en ny lufthavn i foråret 2011 som er placeret syd for Alicante og så er der kun ca. 40 km til Torrevieja der kan man så enten leje en bil eller tage taxa , men er man kun en uge i Torrevieja så vil jeg anbefale at leje bil, da taxa koster ca. 500 kr. hver vej og en bil kan lejes for ca. 1000 kr. hvis man vælger kategori a se http://www.aquacar.es
der står en bil i lufthavnen og den kan afleveres igen i lufthavnen og man kan bestille hjemmefra over nettet.


4decd7c3deebb06062011.jpg Hvordan kommer man til Torrevieja
 
Når du køre fra lufthavnen mod Torrevieja kommer du gennem Guardamar som er en gammel by med sin fortiediske Mauriske forsvars borg, som ligger lige overfor byen.

Der er også en dejlig strand her over 17 km lang som vi ynder at tage til ( find det sted du kan lide gerne lidt nord for byen tager vi til ,. Her er der dejlig sand hvidt som findes hele vejen langs kysten. Og få kilometer længder mod syd når du La Mata og så Torrevieja . og så sælges der dansk brød og røde pølser som vi kender det fra Danmark på Søndags markede. det ligger ved Cuidad Quesada Mercadillo El Zoco det kommer jeg til et andet sted her på siden.

4decd915e1be406062011.jpg
Om Torrevieja
 

Torrevieja har sin oprindelse som et lille fiskerleje med få tusinde indbyggere, til nu , at være en i Rivende udvikling, med tilbud hvor kun fantasien sætter grænser.

Her kan nævnes masser af sport, f.eks. indendørs svømmehal med 50 meter bassin og udendørs er der om sommeren rig mulighed for at boltre sig i det store vandland med rutschebaner for en hver smag

Parque Acuatico som ligger på adressen Avda Delfina Viudas .

 

og der er nu også kommet et helt nyt sportcenter i 2010

der er også mulighed for at dyrke tennis , der er bådklubber, og man kan surfe, dykke og sejle på bananbåde, og så er der rig mulighed for golf.

så der mangler intet her

 

Torrevieja er en Pulserende by der tilbyder noget for en hver smag Torrevieja er som Spanien skal være.

 

Her er spændende stræder , det Hyggelige Kirketorv La Constitutión hvor man kan sidde og nyde en drink mens man ser på livet , eller på strandpromenaden lige så,

Stolte portaler og jalousiklædte vinduer, her ligger forretninger side om side , og man kan købe alt hvad man behøver , der er masser af supermarker end da et med 52 udgangskasser Det hedder Carrefour.

og ved siden af findes butik centret Habaneras i 3 etager med tøj, perfume og resturanter

Der er også i byens centrum det det store Mercado de Abastos det ligger i en bygning, hvor man kan købe fisk og skaldyr i store mængder , der er også mulighed for at købe kød og pålæg og brød og købmandsvare, det hele forgår fra diverse boder i denne bygning.

 

Hver fredagen er der marked som udgår fra rutebilstationen, det siges at være det største i Europa. Det starter ved rutebilstationen og strækker sig over rigtig mange gader

Og om onsdage er der et minder marked i La Mata.

Om aftenen er der Marked på strandpromenaden i Torrevieja lige over for en plads med et flot springvand med alt i tasker bluser, og meget andet , der er også mulighed for at få flettet sit hår.

Og så er der søndagsmarked Mercadillo El Zoco som jeg skriver mere om andet sted på siden.

Hver år er der Habaneres Folkesange, der hvert år får nyt liv og er en velbesøgt konkurrence. Ved La Mata findes enorme saltsøer , herfra udvindes der salt, begge søer er forbundet med hinanden. Den i Torrevieja har en omkreds på 25 km og fra La Mata via Acequión – kanalen har de direkte forbindelse til havet.

I Torrevieja og omegn er der et væld af pakker og pladser, jeg vil her nævne nogle af dem, men gå selv på opdagelse køb evt. et kort i Carrefour til 1 euro det er bedre end det man kan få på turistkontoret.

Jardin de Las Naciones som ligger mellem CV-90 og N-332 og det er en dejlig park at komme i formet som et landkort over Europa og her er der friluftsscene stor legeplads man kan sejle i små både med motor og der er mange kønne blomster, og ænder og høns og andre små dyr. Så her er der noget at kigge på for både voksne o børn, og så kan man købe læske drikke og is.

 

Plaza Del Molino som ligger på Ronda Cesar Canovas, desværre er møllevingerne knækket af og har været det i flere år men det ser ud til her i 2006 at de ar begyndt at gøre noget ved den.

 

Plaza Del Calvario er en lille plads midt mellem boligblokke en grøn lille oase hvor børn spiller bold og de ældre spanier får sig en snak.

 

Kirketorvet som nok er den vigtigste plads i byen et godt mødested Plaza De La Constitutión her ligger den flotte kirke og pladsen har bede i okkerfarvet keramik hvor der er plantet Palmer og bunddække. Der erogså i midten et springvand lavet som en klippe. Kirken er også et besøg værd.

 

På Strandpromenaden har de en bro Dique De Lavante der går ca. 1½ km ud i vandet, for enden står Statuen Hombra Del Mar.

 

Nord for byen ligger Torre Del Moro som betyder gammel by eller fortiedisk tårn , det er bygget som et maurisk forsvars tårn. Lige ved siden af , er der lavet et skelet af en saltbåd som også er byens vartegn.

4decdb5e1eced06062011.jpg
 

Her er også mange Museer

Her er også mange museer her vil jeg nævne nogle.

 

Museo del Mar y de la Sal (saltmuseet), Calle Patricio Pérez 10 . der viser grundlaget for Torreviejas opståen, og hvordan havet og byen er tæt forbundet med fiskeri og produktionen af salt.

 

I den gamle jernbanestation Estación de Tren finder vi Centro de Interpretación de la Industria Salinera, der beretter om saltindustriens historie i Torrevieja. Samme sted er anlagt et lille grønt anlæg i umiddelbar forbindelse med Canal del Acequión. Her er rejst et saltmonument som fælles minde om byens oprindelse. Antigua Estación del Tren, Avda de la Estación.

 

 

Samme sted har Museo de la Habanera. Det er en udstilling med souvenirs, fotografier, mindetavler og –plader

af læremesteren Ricardo Lafuente Aguado. Han er skaberen af adskillige "Habaneras" og nuværende leder af "Salinas de Torreviejas" kor og orkester. "Habanera" er karibisk musik, der blev bragt til Spanien i det 19. århundrede af spanske sømænd fra Torrevieja .der er også Museo de Belenes, der viser Palæstina i miniature på Jesus tid og fortæller bibelhistorie. Der er også udstillinger med simpelt traditionelt håndværk til værdifulde stykker, udarbejdet af Spaniens fornemmeste skabere, såvel som figurer fra fødselsscener fra hele jordkloden. Udstillingerne bliver regelmæssig fornyet, så der hele tiden vil være noget nyt at se på.
Avda Diego Ramirez 20. (hjørnet ved Calle Villa Madrid)

 

på fiskerihavnen ligger Ubåden U 61Delfin for anker og er nu museumsskib under Saltmuseet. Ved siden af fiskerihavnen ligger lystbådehavnen og skibene, der sejler op og ned ad kysten og til Tabarca.

4decdc15b4dff06062011.jpg

VEJRET

Vejret : Uanset tidspunktet på året vil klimaet spænde fra varme somre til milde vintre. Der er ca. 320 solskinsdage om året og skulle efter sigende være et af de sundeste områder i verden, det skyldes i sær saltsøerne og den meget jod.

Ifølge WHO

Området omkring Torrevieja er udnævnt af WHO til et af verdens sundeste områder , da det er godt for folk med Psoriasis, Reumatisme,Luftvejsproblemer og gigt.

Vi kender nogle som holdt jul dernede og de måtte opgive anden juleaften da der var 30 g den dag.


Torrevieja er et alternativ for vintermdr. I Danmark p.gr. af den jod holdige luft, varme , som her en god effekt på disse ting.Her er meget frodig på grund af 320 solskins dage om året og milde vintre.

Man ser blomstrende lunde , med citroner og appelsiner og mandel træer idylliske vingårde. Palmetræer giver landskabet atmosfære Costa Blanca kaldes også for Spaniens køkkenhave.


4decdc9c3b03206062011.jpg

Det Spanske køkken og vin

Det spanske køkken og vin

I Spanien får man god mad og vin og Nationalretten er Paella , den findes i dag i mange forskellige udgaver men prøv at få en der hjemmelavet der er tilberedt fra bunden ,det er de bedste .

 

Tortilla spansk omelet med kartofler ( Kan i perioder købes i Fakta her hjemme) Tortilla fås på de fleste restauranter, men kan også købes i supermarkederne. Lige til at varme på pande eller i mikroovn.

 

Allioli

På dansk Hvidløgsmayonnaise får du på rigtig mange restauranter når du bestiller mad, da får man gerne en kurv med brød og så Allioli på rest. Patio de Andaluz får man en der bare er god og så er den hjemmerørt.

 

Gaspacho

Det er en suppe som serveres kold gerne med isterninger i. den er lavet af tomater, agurk, løg, grøn peber ,hvidløg olivenolie og rødvinseddike. Og den smager herlig en varm sommerdag du kan også købe den i butikker i Spanien på karton, ligesom vi her hjemme køber koldskål. Jeg har selv prøvet at lave den her hjemme men den smager nu bedre i Spanien det må være noget med råvarene.

 

 

Vin

 

 

Vin findes i et enormt udvalg - som oftest i rigtig god kvalitet til meget lave priser. Bestiller man på restaurant husets vin – ”vino de la casa” - får man som regel en god vin til en lille pris. Men prøv også sangria som ikke findes ens 2 steder da det er huset blanding. Man kan også købe det i kartoner i supermarked.

 

Restauranter


I Torrevieja findes hundredvis af restauranter med køkkener fra hele verden. Du kan få serveret det meste: traditionel spansk mad, , østrigsk wienerschnitzel, svensk husmandskost, pasta og pizza, kinesisk mad, argentinske specialiteter eller hvad med mad fra Brasilien . Det er fortsat billigt at gå ud at spise i så prøv nogle af de velsmagende retter. Kig længder nede på siden hvor jeg har nævnt de steder vi har prøvet .

Skriv gerne og fortæl om de steder i har besøgt med adresse så vi måske kan prøve noget nyt.

Tapas

 

De mange forskellige spanske små-retter der kaldes Tapas findes overalt. Det vil være synd at snyde sig selv for at prøve nogle af disse. Man bestiller typisk 3-5 forskellige Tapas, der ligger flot anrettet i køledisken på enhver lille bar og restaurant. Her ser man virkeligt hvad man får

4decdd470d97206062011.jpg

 

Søndags marked

Markeder
Kort over div. markeder i Torrevieja området samt oplysninger om Søndags markde også kaldes Zoco markede

Kort over markeder i Torrevieja området http://maps.google.dk/maps/ms?hl=da&ie=UTF8&msa=0&msid=105963643819978784649.00047553800d9ea907e1f&z=11

der er en bod på søndagsmarket der sælger dansk brød og en dansk pølsevogn med røde pølser ved Ciudad Quesada vejen mod San Miguel.

den danske bod med dansk brød er før blevet ejet af en dansker , men er her i sommeren 2010 blevet overtaget af den norkse bager som også har en butik i Skadinavisk butik center http://www.scandcenter.com/IE-ja.html og bagerens hjemmeside er http://www.moritzbakeri.com/
hun vil forsætte med at sælge dansk brød

ad Crevillente vejen til Quesada, hvor man drejer til venstre i den store rundkørsel

under motorvejen og mod San Miguel. Umiddelbart derefter ligger markedet ca. 12 km. fra Torrevieja med sin store parkeringsplads, her er plads til masser af biler. .

 

Her er mange af boderne og gangarealerne overdækket, ligeså ved siderne, så der er godt med skygge når man går og handler. og nogle er meget store og andre små. Der er udskænknings steder, bl.a. ved nordmanden Trude der sælger aviser fra Norge samt fra Danmark og så sælger de pølser og burger og øl 1 Euro og sodavand så man kan også få stillet sulten og tørsten og så end da sidde ned i stole ved border her mødes der mange dansker , nordmænd m.m. og så sælger de norske og danske aviser. Lige over for er boden med dansk brød , der kan fås danske rugbrød, franskbrød, rundstykker hindbærsnitter , flute , tørkager og meget andet. En god bod med brød .
her i 2006 er der også kommet en dansk pølsevogn som sælger røde og ristede pølser fra Tulip som man kender det i Danmark

På pladsen er der også toiletter som er rene og pæne som bliver passet af en dame.

På marked kan der købes alt fra Tøj og sko både til voksne og børn, lækker baby tæpper , tasker , så kan der købes et utal af diverse CDèr her er jeg begyndt at samle på Playa total har nu fra 1 til 12

Man kan også få frugt og grøntsager, brød og færdiglavet mad her vil jeg anbefale spydstegt kylling som sælges i runde folie bokse og som lukkes med låg lige til at tage med hjem de koster ca. 6 – 7 euro, de bare skønne, dem fås på de fleste marker i Torrevieja området, dem køber vi gerne en med af til frokost når vi har været på marked.

Du kan også købe malerier, isenkram, møbler, rengøring og personligpleje , engelske bøger, blomster kunstige og friske.

Min bedømmelse er at det er et rigtig fint marked og så kaldes det europæer marked.

 

Af andre markeder i området findes La Mata hvor onsdag og fredag er der det store marked inde i Torrevieja – det siges det er et af Europas største.
hver dag er der det indendørs market der sælger fisk, kød, grønt og brød . se foto fra 2006 på Torrevieja foto 3


4decddc5707a006062011.jpg

 

den danske bager som nu er på norkse hænder billdet er taget efter aftale med indehavernen af bagerudsalget

    

 

Til toppen 

   

 

 
Panel title
Antal besøg: 243688

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.44954109191895sekunder