Wainoe - Historien og Legenden

Historien og legenden

             4fb0f0676b53d14052012.jpg

Om den Hellige Birma's tidlige oprindelse og opdukken i Europa i starten af det 20. århundrede, er der gået mange "mund til mund" fortællinger. Birmaen's ene ophav fortælles som legenden -og stammer fra østen, hvor Birmaen blev holdt som et helligt dyr i templerne. Derfor navnet "Den Hellige Birma".
Historien handler om hvordan Birmaen kom her til Europa, som gave fra det hellige tempel til en mand, som reddede templet pga. krig. 
De to fortællinger er svære at skille fra hinanden, hvornår de erstatter og krydser hinanden.


Legenden

I legenden berettes om en gammel præst, fra et tempel i Burma - og hans hellige kat. Da templet bliver bekriget og manden ligger på sin dødsseng, hopper katten ned på hans hoved.
Pludselig forvandles katten. Den ellers hvide kat får pludselig mandens gyldne skægfarve på kroppen. Farven på benene, halen, ørerne og i ansigtet forvandles til jordens brune farve. Som et tegn på renlighed og farven på den gamle mands hår, får den sine hvide "Handsker". Kattens gule øjne ændres til dybblå safirøjne, fra den gudinde som den gamle mand forgudede.
Da manden forlader denne verden, forvandles alle de hellige katte i templet sig til Birma katte - et stort mirakel.


Historien

Historien fortæller at Birmaen blev anerkendt i Frankrig i 1925, og et fremragende avlsarbejde blev udført i Frankrig og Tyskland. Desværre udryddede 2. verdenskrig næsten racen, og der vides kun om to overlevende Hellig Birma katte, nemlig Orloff og Xenia de Kaaba. Ved forsigtig indblanding af andre racer, blev den Hellige Birma i 1955 anerkendt som selvstændig race.
I 1968 kom den første Birma til Danmark fra England, og i 1970 kom det første kuld killinger. Disse danner grundstammen for den avl vi har i Danmark i dag. I starten af 1980'erne var Birmaen stadig en sjælden kat i Danmark. Først i slutningen af 1980'erne kom der rigtig gang i opdrættet af den Hellige Birma. 
 
Panel title

© 2018 wainoe

Antal besøg: 242138

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34003496170044sekunder