T E R M O G R A F - Forside

Om Termografi


Generelt


Når man termograferer, så måler man temperaturer på overflader. Teknisk set sker det ved, at de varmestråler, der kommer fra en specifik overflade, bliver målt på bølgelængden. Dermed får man et termografisk billede af den fotograferede enhed. Termografering bruges især til at måle varmeudslip fra boliger og lignende.


Udbredelse


Det er de senere år blevet utrolig populært at termografere sin bolig. Det skyldes primært det store fokus, der har været på energi, klima og CO2-forbrug. I Danmark kulminerede det med afholdelsen af den store klimakonference, COP15, i København i december 2009.


Samtidig blev det noget billigere at anskaffe sig et kamera, der kan termografere, hvilket skabte en mindre opblomstring af virksomheder, der kunne tilbyde boligtermografering. Derfor blev begreber som termografering og blowerdoor-test pludselig noget, som mange kunne forstå, hvor det førhen kun var begreber, der blev brugt af eksperter og fagfolk.


Termografering af bolig


Hvis man termograferer sin bolig, får man et billede af, hvor god boligen er til at holde på varmen. Dermed kan man som boligejer danne sig et overblik over, hvor i boligen man kan foretage de mest effektive og rentable energirenoveringer. Termograferingen kan for eksempel vise, at der er et forholdsvis stort varmeudslip under et af boligens vinduer, hvorfor det ville være naturligt at udskifte vinduet til et mere energirigtigt et af slagsen

 
Panel title

© 2018 x

Antal besøg: 273

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34222388267517sekunder