DE GULE POTER - Om hundefoder

 

 


Hundefoder er noget der vedkommer os alle med hund/hunde. Hvor mange af os har ikke ligget søvnløse om natten og spekuleret over om det er det rigtige vi tilbyder vores 4-benede venner?

Er man førstegangs hundeejer bliver valget tit taget for en da man tendere til, at følge dyrlægens, vennernes eller opdrætterens råd.

Men når man har haft hund (kat eller andre dyr) igennem længere tid, så begynder man, at studere foderjunglen lidt og sætte sig lidt ind i hvad et godt hundefoder skal bestå af, hvad det indeholder, eller skal indeholde, og vigtist af alt: Hvad det IKKE skal indeholde?

Vi ved jo alle, at vi kan overleve på en Mac D. menu 2 gange dagligt, men kunne vi leve med det? NEJ, det kunne vi ikke, for vi ville blive overvægtige, få hjerte-kar problemer samt hudirritationer og andre følgesygdomme. Så vi prøver vel, at finde en sund og varieret kost, som passer til os og vores aktivitetsniveau.

Vi har undersøgt og prøvet diverse fodersorter, og vi har fundet frem til, at vores hunde skal have foder som lever op til følgende:

 

- Indeholder IKKE Soya
- Indeholder IKKE Gluten
- Indeholder IKKE Hvede og Majs
- Ingen hormon- og konserveringsmidler (BHT/BHA/Ethoxyquin)
- Ingen kunstige farve- eller smagsstoffer
- Ingen affaldsprodukter, genbrugsprodukter eller bi-produkter
- Fri for transfedtsyrer (fedt der dræber)

 

Man skal jo huske på at:

 

Roe trævler er et kontroversielt fyldstof. Det er et biprodukt og påstås at være en god fiberkilde og/eller sænke fedtoptagelsen. Forårsager ofte allergi og øreinfektioner.

Soya fibre er et lav kvalitets fyldstof og kendt for at forårsage allergi.

Rødbede fibre er et fyldstof

Ærtefibre er et fyldstof

Majs er vanskelig at fordøje for hunde og mistænkt for at forårsage mange typer af allergier og infektions problemer.

Majsgluten mel er den tørrede del af majsen når kim og stivelse (det mest nærringsrige) er fjernet.

Hvede er mistænkt for at være den hyppigste allergen hos hunde

Bryggeri ris (Brewers rice) er et biprodukt og derudover et lav kvalitets produkt

Durra er en lav kvalitets kulhydratkilde som er vanskelig at fordøje for hunde.

Dyrefedt er en vag betegnelse for uidentificerbar lav kvalitets ingredienser

Fedt bør ikke være blandt de første 4 ingredienser. Forskning tyder på at fedt blandt de 4 første ingredienser i tørfoder er årsag til mavedrejning.

Talg er et lav kvalitetsprodukt fremkommet ved afsmeltning

Fjerkræ fedt er en vag betegnelse for uidentificerbar lav kvalitets ingredienser

Canola olie er rapsolie af formodet god kvalitet, selvom nogle betvivler værdien af kvaliteten

Det anbefales at benytte et foder som indeholder dels fedt af animalsk oprindelse (kyllingefedt), olie fra fed fisk samt gerne hørfrø og/eller solsikkeolie.


Følgende stoffer er kræftfremkaldene og har været forbudt i human føde i over 50 år (Ethoxyquin): Ethoxyquin, BHA, BHT og propyl gallate

 

Så nu når vi er obs på os selv og vores levevis, hvorfor så ikke også være det på vores hunde?! Foderet er jo halvdelen er deres liv, og ønsker vi ikke, at de skal have de bedste vilkår, for i ved jo ligeså godt som jeg: Uden mad og drikke, dur helten ikke!

Så tænk over hvad du putter i munden på din/dine hund/hunde!

 

Muligheder i vores verden:

 

Barf eller Bark.

 

BARK - Nemmere end BARF
Orijen fx. betragtes som BARF foder men i tørfoderform. BARF, eller Biologically Appropiate Real Food er foder bestående udelukkende af råt kød og ben tilsat vitamintilskud. Fodring efter BARF princippet med råt kød er lidt af en videnskab og kræver at man sætter sig godt ind i det, således at man får givet et varieret kostforløb og får dækket alle hundens behov. Desuden kræver det en stor fryser og god planlægning. Med fx. Orijens Biologically Appropiate Raw food Kipple sparer du besværet fra BARF metoden og sikrer at din hund får en velafbalanceret nærende kost baseret på BARF principperne.

 

Så hvis ikke du har mod på, at kaste dig ud i råfodring, så er dette det bedste alternativ, men HUSK: KIG på din hund og se om den trives, for det er alfa og omega!

 

 

 

 
Panel titel

© 2018 Copyright

Antal besøg: 41687

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Redigering

-0,33672618865967sekunder