The world belongs to those who read? - Amory, Jay: Azrael – den vingeløse

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser

          

Titel: Azrael – den vingeløse
Originaltitel: The Fledging of Az Gabrielsson
Serie: En verden bag skyerne #1
Forfatter: Jay Amory
Forlag: Tellerup
Sidetal: 361
Læst på: Dansk
ISBN: 978-87-588-0830-7
 

En lykkelig og solbeskinnet verden over skyerne er alvorlig truet da alle forsyninger nede fra Jorden hører op. Hvis himmelbyerne ikke skal gå til grunde, må en udsending af sted til Jorden for at finde årsagen til problemet. Den vingeløse Azrael bliver valgt til opgaven og opdager, at alt ikke er som han har kært: forsyningerne til himmelbyerne sker ikke automatisk – og jordboerne er ikke uddøde, men må arbejde hårdt i en trist og grå verden for at skaffe forsyninger til himmelbyerne.

 

Forsiden er smuk og giver én lyst til at læse den og handlingen lyder spændende og godt fundet på. Det er det også, men forfatterens måde at fortælle den på, får historien til at hakke og nogle gange ligner det, at en amatør har skrevet det. Flere af personerne og deres handlinger, passer ikke ind, og flere udvikler forhold, uden at man ved hvornår det skete. Beboerne i himmelbyerne er okay, selvom det er de typiske klichér: Den smukke, uopnåelige kvinde og den flotte, attraktive fyr, som ikke kan charmere pigen, men prøver. Den onde person, som har lidt af et ondt udseende. Azrael selv, er en god person.
Nede på jorden, er beboerne forfærdelige at høre på. Jeg ved ikke hvordan først forfatteren og derefter oversætteren, kunne holde ud at skrive i det sprog, jordboerne snakker. De snakker et primitivt sprog, hvor de bytter op på rækkefølgen af ord i sætninger, mange forkortelser og fjerner tilmed ord. Man får hovedpine af at læse det og desværre skal man læse det sprog fra side 86 til slutningen. Altså lang pinsel. Det får personerne til at lyde dumme, selvom flere faktisk er det modsatte.
Sproget ødelægger størstedelen af bogen, og overdøver forfatterens lakkende sprog. Det er ikke en bog som jeg vil læse igen, for den er kedelig i starten og til sidst, ved klimakset, halter den mellem at være spændende og søvndryssende.
Forsiden og handlingen lokker, men den lover ikke det, de tilsammen lover. Vær beredt på en historie, der giver dialekt et dårligt ry.

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66710

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.13313817977905sekunder