The world belongs to those who read? - Andersen, Kristoffer J.: Erik Jernhånd

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser

         

Originaltitel: Erik Jernhånd
Forfatter: Kristoffer J. Andersen
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 184
Læst på: Dansk
ISBN: 978-87-02-11259-7
 

Erik Jernhånd, en vaskeægte gammeldags ridder og prins, bliver gjort arveløs af sin far, der mener, at han er FOR gammeldags. Erik Jernhånd drager ud i verden for at finde sig et andet kongerige. Med sig på rejsen tager han en tyv, en smækker ungmø og en fræk italiensk prins, som alle skal hjælpe ham i hans jagt på lykken. Men lige meget hvor han kommer frem, bliver der talt om frihed og lighed.

 

Undertitlen på Erik Jernhånd er Et rablende riddereventyr og det er lige præcis hvad det er. Bogen er skrevet i et humørfyldt sprog. Humoren mindede om den i filmene Robin Hood – helte i underhylere og Monty Phyton and the Holy Grail, hvilket er film jeg elsker at se og griner længe af. Sådan er Erik Jernhånd også.
Hovedpersonerne i denne bog, er en ulige kvartet, der trods forskelligheder, faktisk kan få tingene gjort sammen. Jeg elskede Don Marco for hans til tider ynkelige forsøg på at score, men han bragte også smil, når han stolt fortalte, at han havde scoret. Maria er en sej mø, som både er klog og modig, og tydeligvis ikke gider havde den typiske ungmø i nød-rolle. Alikazar Perifunkel er måske en tyv, men han er også loyal og god, trods alle hans forsøg på at slippe væk. Jeg elskede Erik for hans naivitet og hang til det traditionelle. Sammen drager de ud på et spøjst eventyr.
Alt i alt, en rablende bog, som har givet mig trang til at læse flere af dens slags.
 

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66635

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.1032919883728sekunder