The world belongs to those who read? - Angelini, Josephine: Starcrossed

 Gemt i følgende Kategorie anmeldelser   

        

Originaltitel: Starcrossed
Serie: Starcrossed #1
Forfatter: Josephine Angelini
Forlag: HarperTeen
Sidetal: 487
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-06-201199-2
 

Helen Hamilton har tilbragt hele sit 16-årige liv på at skjule hvor anderledes hun egentlig er – det er ikke et nemt job på en ø så lille og beskyttet som Nantucket. Og det bliver sværere. Mareridt om en desperat rejse i en ørken, vækker Helen udtørret og med synet af hendes seng fuld af jord og støv. På skolen er hun hjemsøgt af hallucinationer om tre kvinder der græder tårer af blod … og da Helen første gang møder Lucas Delos, har hun ingen anelser om, at de er skæbnebestemt til at spille hovedrollerne i en tragedie, som Skæbnen insisterer på at skal gentage sig selv op gennem historien.
Som Helen lukker op for sin hemmelige fortid, opdager hun, at nogen myter er mere end legender. Og selv halvguders evner er ikke nok til at kæmpe imod de kræfter, som vil rive dem fra hinanden.

 

Josephine Angelini er slet ikke opfindsom. Overhovedet ikke. Hele bogen igennem følte jeg det som om, Angelini havde sat sig ned med en notesbog og to vildt populære bogserier og så skrevet ned hvad der var bedste ved dem. Det har hun så flettet sammen til en historie, som er set så mange gange, bare i forskellige klæder, og lige så gennemskueligt som et nypudset vindue. Twilight er den største inspirationskilde, faktisk er Starcrossed næsten magen til, bare med nye omgivelser og lidt bedre sprog. Alligevel må jeg sige, at Starcrossed er bedre end Twilight.
Angelini bruger ’græsk mytologi’ i sin historie … ifølge hende. Faktisk har hun misbrugt mytologien, og vendt og drejet den, så den kunne passe ind i hendes historie, i stedet for at gøre det omvendt. Jeg ved ikke så meget igen om græsk mytologi, men jeg kan se, at hun har ændret en del ved det hele. Halvguderne, som er det paranormale element i denne bog, er så perfekte, at man får lyst til at skrige. De er så talentfulde, idet grundpakken indeholder skønhed, elegance, styrke, godt syn og hørelse, hurtighed og andre ting, som er alt, alt for meget. Men ikke nok med det, så har de også superkræfter og her ville jeg ønske, der var en begrænsning på mindst to evner per person, for det er her Angelini går amok. Hver gang der er problemer, så er der altid en af personerne, som pludselig har en evne de ikke lige havde fortalt Helen, de havde, og på den måde, kunne de redde dagen. Det gik især ud over Helen.
Helen Hamilton er så perfekt, at Mary Sue bliver helt grøn af misundelse. Jeg burde allerede have lugtet det på anden side, da hun blev beskrevet så smuk, at alle vender hovedet for at kigge på hende. Jeg har ikke styr på, hvor talentfuld Helen er, men hun fik cirka en ny kraft hver 50. side. Hun bruger dem ikke og egentlig er deres funktion at gøre Helen til en meget speciel halvgud, som de andre ikke har set før. Lucas er lige sådan og også velsignet med mindst en håndfuld forskellige evner. Det er til at få hovedpine over.
I starten syntes jeg, at deres forhold gik godt, fordi de startede ud med at ville flå struben ud på hinanden. Det ændrede sig så med et trylleslag, så dagen efter de slog fred med hinanden, sov de i samme seng (uden sex, selvfølgelig). Så blev de forelskede og hele mareridtet med, ’Jeg elsker dig, men kan ikke være sammen med dig!’ begyndte. Angelini prøvede tilmed at kopiere Cassandra Clare lidt, for at skabe spændning mellem de to og endnu en grund til, at de ikke kan være sammen. Desuden så er personerne i bogen (og Angelini) noget så dobbeltmoralsk. Helen siger at hun ikke er en af de dumme tøser, som gør alt hvad kæresten siger, hvorefter hun melder sig ud fra løbeholdet, fordi Lucas sagde hun skulle. Desuden er hun imod stalking, men det forhindrer hende ikke i, ikke at syntes at det er forkert Lucas’ familie skiftes til at sove på hendes tag. Man kan kun tage sig til hovedet i fortvivlelse over det budskab bogen sender.
Det eneste lyspunkt i historien, var Claire, Helens veninde. Hun er en normal, fyldig person med humor, og som Angelini formår at syntes empatisk og forklare hvorfor Claire har problemer med at finde sig til rette, på grund af sin afstamning. Hun er grunden til 2-tallet, men selv ikke hun kan få mig til at læse næste bog.

  
 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66722

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10446619987488sekunder