The world belongs to those who read? - Angleberger, Tom: The Strange Case of Origami Yoda

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser 

         

Originaltitel: The Strange Case of Origami Yoda
Serie: Origami Yoda #1
Forfatter: Tom Angleberger
Forlag: Amulet Books
Sidetal: 141
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-8109-9877-3
  
 
 

Dwight gør en masse sære ting, som at bære den same T-shirt for en måned eller kræve folk kalder ham ‘Kaptajn Dwight’. Det er pinligt, især for Tommy, der hver dag sidder til bords med Dwight ved frokosttid.
Men Dwight kan én ting, der er cool. Han kan lave origami. En dag laver han en origami fingerdukke af Yoda, og det er der, tingene begynder at blive mystiske. Origami Yoda kan forudse fremtiden og foreslår den bedste måde at tackle en drilsk situation. Hans råd virker faktisk og snart står Dwights klassekammerater i kø for at stille spørgsmål.
Tommy vil vide hvordon Origami Yoda kan være så klog, når Dwight ikke er. Bruger Yoda the force? Det er vigtigt at Tommy finder ud af mysteriet før han tager imod Yodas råd omkring noget meget vigtigt, der har noget med en pige at gøre.

Så sød, så bedårende sød. Jeg kunne godt slutte min anmdelse efter den sætning, men bogen fortjener flere ord end de fem.
Bogen er en sød fortælling om hvordan det var at gå i 6. klasse. Mange ting kunne jeg godt huske fra da jeg selv var på den alder. Det var sjovt at ’genleve’ den tid, bare for en lille stund. Historien er fyldt med en dejlig humor og jeg smilte gennem hele bogen. Da bogen er en samling af små oplevelser fra andre, får man forskellige historier og meninger omkring Yoda, hvilket bliver ganske underholdene. Der er små illustrationer der ligner det, en 6. klasser faktisk ville tegne.
Man får intet svar på, om Yoda er en mystisk origamifigur eller om Dwight er en klog dreng, der af en eller anden grund spiller dum. Jeg kan godt lide det forbliver sådan, så man selv kan overveje det. Men historien har en god pointe om, at nok er man lidt skør i bolden, så kan man alligevel godt hjælpe andre og få sin lykkelige slutning.

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66673

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.11015892028809sekunder