The world belongs to those who read? - Armentrout, Jennifer L.: Half-Blood
          
Originaltitel: Half-Blood
Serie: Covenant #1
Forfatter: Jennifer L. Armentrout
Forlag: Spencer Hill Press
Sidetal: 281
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-9831572-0-5
 

Hematoi’erne er efterkommere af foreningen mellem guder og dødelige, og børn af to Hematoi’er har gudelignende kræfter. Børn af Hematoi’er og mennesker har det imidlertidig ikke. Halvblodede har kun to muligheder: blive en trænet Sentinel, der jæger og dræber daimons, eller blive tyende i de fuldblodes hjem.
17-årige Alexandria vil hellere risikere sit liv i kamp end at bruge det på at skrubbe toiletter, men det sidste kan meget vel blive hendes skæbne. Der er bestemte regler, elverne på Covenant må følge. Alex har problemer med dem alle, men især regel nummer 1: Forhold mellem fuldblodede og halvblodede er strengt forbudt.
Uheldigvis for Alex, er hun forelsket i Aiden, en fuldblods. Men at falde for Aiden er ikke hende eneste problem: at leve længe nok til at blive en Sentinel, er også et. Hvis hun fejler vil hun få en fremtid langt værre end døden og slaveri: at blive forvandlet til en daimon og jagtet af Aiden.
Det ville stinke.

Jeg elskede novellen Daimon, der omhandler det der sker forud for denne bog. Allerede dengang bemærkede jeg, at den mindede lidt om Vampire Acadmey af Richelle Mead. Hvor Daimon mindede lidt om den, minder denne bog meget om VA.
For det første har begge bøger tre slags racer: Pure/Moroi, Half-Blood/dhampir og daimon/strigoi, og de har faktisk de samme positioner i samfundet. Pures er dem der bestemmer og besidder en af naturens fire elementer, der findes et femte, men det er meget sjældent. Half-Bloods må enten være beskyttere for Pures eller slaver. Daimons er Pures som har drukket lidt for meget af en persons aether (livsessens) der findes i blodet. Minder det ikke meget om noget man har set før?
Plottet er også uoriginalt, idet også det mindede meget om Vampire Academy. Især første del, hvorefter sidste del blev meget Frostbite. Det lader til vi går hele serien igennem. Derfor var historien ufattelig nem at regne ud, og der kom ikke mange overraskelser. Selvfølgelig udskilte Half-Blood sig fra VA på flere punkter i handlingen, men ikke nok til at det er originalt. Flere gange sad jeg og kedede mig, og bladrede fremad, så jeg kunne se, hvornår noget spændende ville ske. Det værste ved hele denne efterligning af VA, er, at Jennifer L. Armentrout ikke prøver at skjule efterligningen. En af de vigtige personer hedder Rachelle!
Lad os tage noget af det mere positive. Armentrout skriver godt, det er bare handlingen der er lidt for meget lånt. Sproget er flot og levende, og det der mest fik mig til at læse bogen færdig. Alex minder nok meget om Rose, men Alex tænker hele tiden på andre og sætter dem før sig. Men de to damer har alligevel mange ens træk. De fleste af personerne i bogen er også lånt, og den eneste originale person er Seth, som trods sin arrogance, er en af de bedste karakterer.
Jeg må desuden indrømme, at trods kopieringen, så fandt jeg bogen spændende og god. Det er bare det hele med efterligningen, der gør mig lidt negativ omkring den. Desuden er jeg sikker på, at andre vil bedre kunne lide den, også selvom de har læst VA
.

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66597

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10166907310486sekunder