The world belongs to those who read? - Armstrong, Kelley: De dødes kald

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser 

          

Titel: De dødes kald
Originaltitel: The Summoning
Serie: Mørkets kræfter #1
Forfatter: Kelley Armstrong
Forlag: Carlsen
Sidetal: 391
Læst på: Dansk
ISBN: 978-87-11-42567-1
   
 

Chloe Saunders vil egentlig bare gerne have et liv som alle andre teenagere – komme igennem skolen, se sine venner og måske finde en kæreste. Men da hun begynder at se ånder, ved hun, at hendes liv aldrig mere vil blive normalt igen.
Efter et særligt skræmmende møde med en afdød, bryder Chloe samen og bliver indlagt på et privat behandlingshjem for unge. Ved første øjekast ser Lyle House ud til at være okay, men da hun lærer de andre patienter bedre at kende – den charmerende Simon, der er indlagt sammen med sin foruroligende og dystre bror, Derek, den ubehagelige Tori og Rae, der er lidt for glad for ild – fornemmer hun, at der ikke bare er tale om unge med adfærdsvanskeligheder.
En besynderlig og dyster kraft synes at binde dem sammen, en kraft, som bliver ved med at trække Chloe ned i kælderen under Lyle House, til de mørke hemmeligheder, som er begravet dernede…

Denne bog kunne på en måde, selv være et spøgelse. Den hjemsøgte mig hvert fald, når jeg ikke læste den. Den var god og spændende, og jeg sad fast fra første side. Handlingen er god, men i midten af bogen, følte jeg lidt den gik i samme spor, for over 100 sider var det eneste der egentlig skete, at Chloe snakkede med de andre personer. Handlingen var også langt anderledes end andre bøger, idet den ikke centrerer sig om et kærlighedsforhold. Faktisk gør den det overhovedet ikke.
Det første der slog mig, da jeg mødte Chloe, var hvor anderledes hun var i forhold til andre hovedpersoner i paranormale serier. Hvor mange bliver beskrevet som 12-årige piger, når de virkelig er 15? Og så stammer Chloe. Hun er en god hovedperson med fejl.
De andre personer har jeg en blandet mening om. Tori er den typiske lede tøs, der er ufattelig ond. Derek var den jeg bedst kunne lide, og følte jeg kom tættest på, foruden Chloe. Jeg hadede når nogen nedgjorde ham pga. hans udseende. Udseende betyder ikke alt, og han viste sig jo at være en bekymrende og venlig person, dog meget asocial. Simon var okay, og Rae, ja, hende kendte man næsten ikke.
Bogen stillede mange spørgsmål og ikke alle blev besvaret. Der er flere løse tråde, som sikkert bliver samlet op på i de to sidste bøger, som jeg helt sikkert skal læse. Jeg skal hvert fald have mere!
 

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66827

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10637187957764sekunder