The world belongs to those who read? - Asher, Jay: Thirteen reasons why

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser 

         

Originaltitel: Thirteen reasons why
Forfatter: Jay Asher
Forlag: Penguin
Sidetal: 288
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-141-32829-4
  
 

Du kan ikke ■ fremtiden.
Du kan ikke « fortiden.
Den eneste måde at lære hemmeligheden på, er ved at trykke ►.
Clay Jensen kommer hjem og finder en mærkelig pakke med hans navn på. Inde i den, er der adskillige kassettebånd optaget af Hannah Baker – hans klassekammerat og første kærlighed – der begik selvmord for to uger siden.
Hannahs stemme fortæller at der er tretten grunde til, at hun begik selvmord. Clay er en af grundene. Hvis han lytter, vil han finde ud af hvorfor.
Gennem natten lytter Clay til båndene og hvad han hører, vil ændre hans syn på livet.

Wow. Sikke en bog. Alt var rørende, og historien bjergtog én.
Sammen med Clay lyttede man til Hannahs stemme, hørte hendes historie, fik Clays tanker med, mens spændingen voksede for hvert historie. Hvornår ville Clay dukke op? Og hvorfor var han med?
Gennem historien møder man kun nogle enkelte personer i nutiden, mens man gennem Hannahs historier lærer 12 andre personer at kende. Clays kommentarer dertil, bygger op på det, man får fortalt. Man kommer til at hade dem, forstå hvorfor Hannah fik det svært. Hvordan en enkelt person kunne sætte et stenskred i gang, der fik andre folk til at reagere, og som til sidst, fik Hannah til at begå selvmord.
Ligesom Clay er man selv magtesløs i jagten på svarene, og man er nødt til at læse videre, for at finde ud af, hvad der alt fik hende ud til det punkt, hvor hun ikke kunne vende tilbage.
Det her er på en måde Hannahs hævn, og det ændrer ens syn på livet. Hvordan ting, som man selv ville finde små, kan påvirke andre mennesker på en negativ måde. Hvordan rygter kan flå én i stykker. Hvordan man bare giver op. Clay er forandret, jeg er forandret.
Men det bedste ved historien må være slutningen. Der kan man se, at Clay har ændret sig så meget på under en dag, og jeg kunne ikke lade være med at smile lettet. Han kunne stadig nå at redde hende på en måde.

Er blevet udgivet på dansk, som Døde piger lyver ikke af forlaget Politiken. 

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66267

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.097914218902588sekunder