The world belongs to those who read? - Auster, Paul: Leviathan

Gemt i følgende Kategorie anmeldelser 

         

Originaltitel: Leviathan
Forfatter: Paul Auster
Forlag: Faber and Faber
Sidetal: 245
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-571-20923-8
 
 
 

”For seks dage siden, eksploderede en mand ved en vejside i det nordlige Wisconsin…”
Den eksplosion der starter Paul Austers bemærkelsesværdige historie, gør også en ende på bogens hovedperson, Benjamin Sachs, og bringer to FBI agenter til forfatteren Paul Aaron, Sachs’ ældste vens, hus. Hvad der kommer derefter, er Aarons komplekse og bevægende beretning om Sachs hemmelige liv og hans forsøg på, gennem forklaringer, at forstå hans vens kamp mod det moderne liv.

Efter en måned med næsen i klassiske værker, er det altid godt, at læse noget nutidigt. Og hvad bedre end at lade den første bog være en virkelig god én?
Leviathan er den første bog af Paul Auster jeg læser, og den vil nok ikke være den sidste. Austers flotte sprog fangede mig fra første side og holdte mig fanget hele bogen igennem. Auster forstår at skrive og bruge ord og sætninger til det yderste. Jeg kan kun beundre det.
Bogen starter ud med, at Paul Aaron (hovedpersonen, ikke at forveksle med forfatteren) læser i avisen, at nogen er eksploderet ved en vejside pga. en bombe, og med det samme ved han, at det er hans bedste ven, Benjamin Sachs. Det gjorde mig virkelig interesseret i bogen. Manden eksploderede i tusindvis af stykker, der var intet ID på ham, men alligevel ved Aaron at det er hans ven, selvom det kunne være en af de millioner af mænd, der bor i USA.
Gennem et roligt tempo, der aldrig bliver for langsomt og stillestående, fortæller Aaron om sit eget liv og dermed også Sachs. Alt bliver fortalt og man ser langsomt, hvordan begge mænd ændrer sig og bliver til det de er, den dag Sachs eksploderer sig selv. Deres livshistorier væver sig sammen og ender med en stille, men tilfredsstillende slutning, hvor man får svar på det spørgsmål, man stiller sig selv på første side.
Leviathan er virkelig en god bog.

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66215

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10291790962219sekunder