The world belongs to those who read? - Baratz-Logsted, Lauren: The Education of Bet
          
Originaltitel: The Education of Bet
Forfatter: Lauren Baratz-Logsted
Forlag: Houghton Mifflin Harcourt
Sidetal: 186
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-547-55024-4
 

Da Will og Bet var fire, bragte tragiske omstændigheder dem begge til det samme hus, hvor de blev opfostret som bror og søster af en rig, gammel mand. Som 16-årige har de begge nydt et privilegeret liv sammen. Men det vil ikke vare ved. Fordi Bet er en pige, er hendes verden inden for husets fire vægge, hendes uddannelse består kun af at læse, skrive, regne og sy. Wills verden er langt større. Han kan – i dette tilfælde, tvunget – til at gå på skole. Ingen af dem er glade.
Så Bet kommer på en plan og overtaler Will til at deltage: de skal bytte pladser. Hun skal gå i skole som Will. Will kan leve det liv han ønsker. Men da Bet begynder på skolen, opdager hun hurtigt, at det at være en dreng, kan være langt mere problematisk end hun troede.

 

Selvfølgelig har man set det før. En pige skifter identitet om til en dreng, og overtager hans plads. Når jeg hører omtalen af dette plot, kan jeg ikke lade være med at tænke på She’s the man, bare i 1800-tallet. Selvfølgelig er det ikke sådan.
Will og Bet har en god dynamik sammen, og man kan godt forstå, hvorfor de begge går med til planen. Desværre var deres forbindelse til hinanden, nem at gennemskue, så ingen overraskelse for mig i slutningen.
Bet, vores heltinde, er virkelig modig. Hun tilpasser sig hurtigt blandt drengene, men det er fordi der mellem hvert kapitel går noget tid. Tidspringet fra f.eks. december til februar mellem kapitlerne, blev irriterende, for man så desværre ikke Bets forvandling på nært hold. Pludselig kunne hun bare det, var venner med dem og fjender med dem der. Bogen er jo kort, så der kunne godt have mere udvikling.
Historien er dog sød, og jeg nød at læse den, trods alt. Især på grund af James, sikke en gentleman! Da den sluttede, håbede jeg at man på en eller anden måde, kunne få mere at vide om Bet. Hun blev trods alt, en hovedperson jeg holdte af og kunne forstå. Når man ser på hende, indser man, at kvinder i dag har det langt nemmere..

   
 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66620

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10455799102783sekunder