The world belongs to those who read? - Bendt, Gerd: Kan du holde på en hemmelighed?
         
Originaltitel: Kan du holde på en hemmelighed?
Forfatter: Gerd Bendt
Forlag: Iris
Sidetal: 93
Læst på: Dansk
ISBN: 978-87-991622-2-2
 

Har du nogensinde prøvet at flyve i en regnbue, og ved du, hvordan man bygger en tryllebutik? Ellers er det på tide at lære det
Bogens hovedperson lærer at bygge en fantasi-tryllebutik, hvor hun får redskaberne til at tackle en masse hverdagssituationer og problemer på nye og bedre måder, blandt andet over for sin familie og i skolen.

 

Kan du holde på en hemmelighed? er trods det fantasy-agtige og lettere barnlige ydre, en bog om unges problemer i teenageårene, hvor man skal finde sig selv. Bogens vigtigste emner er at lære sig selv at kende, stole på sig selv og elske sig selv, for hvis man ikke selv kan det, hvordan skal andre så kunne det? Gerd Bendt tager en masse identitetsproblemer op, så selvom bogen er skrevet tilbage i 1976, er emnerne stadig relevante i dag, og børn og unge kan stadig lære meget af bogen, ligesom selv jeg kunne. Man skal være positiv og møde alle med glæde, for det vil give igen, ligesom at acceptere sig selv, vil gøre, at andre personer lægger mærke til en, fordi man udstråler selvtillid, selvrespekt og selvværd. Hvem vil ikke gerne, være sammen med så stærk en person?
Alle lektionerne fortæller Gerd Bendt gennem sin navnløse hovedperson. Man får faktisk næsten intet at vide om hovedpersonen, der for øvrigt er en pige. Hun er beskrevet med bumser og bagud i puberteten i forhold til andre. Det gør, køn til trods, at alle kan relatere til hende og forstå hendes ønsker og problemer. Hele bogen igennem, tager hun os ned i sin tryllebutik, hvor Lise lærer hende, og gennem hovedpersonen også os, livets lektioner. Det er spændende og ved endt læsning, kan læseren selv skabe sin egen tryllebutik.
Det eneste minus ved denne gode bog, er, at de konstante lektioner om at klare sig, til tider bliver for kedeligt. Derfor kræves det, at man helst læser den lidt af gangen og ikke i en lang strækning.
   

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66653

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10214304924011sekunder