The world belongs to those who read? - Black, Jenna: Glimmerglass
        
Originaltitel: Glimmerglass
Serie: Faeriewalker #1
Forfatter: Jenna Black
Forlag: St. Martin’s Griffin
Sidetal: 294
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-0-312-57593-9
 
 
  

Dana Hathaway ved det ikke endnu, men hun er i store problemer. Da hendes alkoholiske mor atter dukker fuld op til Danas sangprøve, har Dana fået nok og render hjemmefra for at finde sin mystiske far i Avalon: det eneste sted på Jorden, hvor den normale verden mødes med den fængslende, magiske feverden.
Men i det øjeblik hun træder ind i Avalon, går alt galt. Det viser sig, at Dana ikke just er en normal pige – hun er en Faeriewalker, en sjælden person som kan rejse mellem de to verdener, og som den eneste kan bringe magi ind i menneskenes verden og teknologi ind i feernes verden.
Snart er Dana viklet ind i et spind af fepolitik. Nogen prøver på at myrde hende, og alle ser ud til at ville have noget fra hende. Lige fra hendes nye venner og familie til Ethan den smækre fefyr, som Dana ikke har en chance med, før hun faktisk får den. Fanget mellem to verdener, må Dana finde ud af, hvem hun kan stole på, og håbe på, at hendes verden vil blive normal igen.

 

Jeg er ved at være træt af, at alle bøger om feer låner fra Shakespeare, for seriøst, nogen burde da kunne opfinde noget nyt. Glimmerglass er ingen undtagelse, for selvom man ikke rigtig møder de kongelige, så hedder de det samme som fra Shakespeares En Skærsommernatsdrøm. Godt nok har Jenna Black blandet Avalon ind i det, men det er stadig ikke frisk og originalt. Til de der ligesom mig, bliver forvirret af beskrivelsen, så findes der tre verdener, feernes, menneskenes og så den midt imellem, Avalon, hvor begge ’arter’ kan mødes og bo i. De kan dog ikke besøge den verden, de ikke stammer fra. Altså kan en fe kun besøge Avalon, men ikke vores verden, og omvendt. Det er derfor Dana er så speciel, for hun kan besøge alle tre steder.
Jeg synes dog ikke, at Dana er så speciel, som alle gør hende til. Hun tilgiver alt for let, og så er hun til tider ufattelig naiv. F.eks. så er hun i starten af bogen spærret inde for at være sikker. Pludselig dukker nogen op hun ikke kender, som siger hun skal med dem. Dana rejser sig fra sengen og begynder stille og roligt at tage sokker og sko på, før hun faktisk fatter mistanke til dem. Jeg ved godt at jeg ikke er den skarpeste om morgen, men jeg ville nok have opdaget det lugtede fælt.
Dana har det også med at lave mange fejl, men hun lærer faktisk af det, modsat andre hovedpersoner jeg har mødt. Dog var jeg lidt irriteret over, at der på intet tidspunkt kom en beskrivelse af Danas udseende. Jeg ved hun har blå øjne, for dem sagde hun, at hun havde fået fra sin far. Men jeg mangler så meget andet om hendes udseende. Hun er anonym for mig, mens jeg vil have, at jeg vil kunne genkende hende omgivet af mennesker.
Dana møder selvfølgelig en del personer, hvoraf jeg hadede Ethan fra første møde. Jeg læste novellen Remedial magic før jeg læste denne bog, og derfra ser man ham gennem sin søster, Kimbers, øjne. Det har påvirket mig og jeg er ikke så glad for ham, som Dana. Min yndlingsperson er helt klart Finn, og så lidt Keane, selvom jeg hader, at Dana gør grin med at han er ’emo’. De to er de eneste personer, der er fornuftige. Gid det ville smitte lidt af på Dana.

 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66771

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10870003700256sekunder