The world belongs to those who read? - Boudreau, Hélène: Real Mermaids Don’t Wear Toe Rings
        
Originaltitel: Real Mermaids Don’t Wear Toe Rings
Serie: Real Mermaids #1
Forfatter: Hélène Boudreau
Forlag: Sourcebooks
Sidetal: 206
Læst på: Engelsk
ISBN: 978-1-4022-4412-4
 

14-årige Jade føler sig som en vanskabning, da hun får sin første menstruation mens hun prøver en badedragt i størrelse XL. For at gøre det værre, støder hun på den flotte Luke Martin ved hylden med hygiejnebind, mens hendes far googler ‘menstruation’ på sin BlackBerry.
Betegnelsen ‘vanskabning’ får en ny betydning, da de rasende hormoner bringer en anden forvandling med sig, én der indeholder skæl og en hale. Da Jade lærer at hun har arvet sine havfrue-gener fra sin afdøde mor, bringer det kun et spørgsmål: hvis hendes mor var en havfrue, hvordan kunne hun så drukne?

 

Er der et mytologisk væsen jeg elsker, så er det havfruer. Der er desværre ikke så mange bøger om havfruer og færre der er rigtig gode, så denne bog var en rigtig lækkerbisken. Real Mermaids Don’t Wear Toe Rings er morsom, sød og underholdene i et par timer. Den tager teenageproblemer op, som vil interessere de såkaldte tweens. Veninder, menstruation og fyre, det hele bliver nævnt i bogen, og det på en ganske sjov måde.
Jade, hovedpersonen med en hale, er en ganske glimrende heltinde og forbillede. Trods sine næsten 14 år, så er hun ekstrem modig, måske også lidt dum, og så kæmper hun med næb og kløer for dem hun elsker. Hun er helt normal pige, noget buttet, og hendes oplevelse i supermarkedet var det sjoveste. Jeg grinede højt flere gange!
Noget jeg elsker ved havfrue-bøger, er hvordan universet er. Jeg kunne lide det man fik at se. Det man hørte om, var spændende og jeg ville sådan ønske, at Jade kunne besøge det og beskrive det med sine egne ord. Det man oplevede, var dog spændende nok og utroligt. Jeg vil stadig gerne vide mere.
Slutningen var nu ikke den bedste. Jeg synes ikke man fik det man håbede for og den afsløring der blev smidt på bordet, de sidste par sider, var selvfølgelig et chok, men det ville have været langt bedre uden. Man, med undtagelse af Jade, kunne ikke bruge det til noget. Hvis der kommer en fortsættelse, vil jeg bedre kunne forstå den slutning.

 
 
Panel title

© 2021 bookaholic

Antal besøg: 66758

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.11150789260864sekunder