Cawani - Mine heste nu og før
Siden min første pony som jeg købte for mine sparepenge tilbage i 2006 har jeg haft flere heste gennem mine hænder. På denne side vil der komme en præsentation af mine nuværende og tidligere heste. Det er også disse heste som er grund for en stor del af min erfaring og derfor er det også dem der hovedsageligt vil blive brugt som eksempel og vist billedmateriale af på resten af siden.

Daisi


4f61fdbd6400a15032012.jpgDaisi er en fjordhoppe som er født i 1997. Hun er efter Haldor og med MF Hovdaren. Hun er 144cm og har et karakteristisk lyn i panden.
Daisi er min første pony. Jeg købte hende i 2006 og har hende stadig. Daisi har kun startet et enkelt dressurstævne lige efter jeg fik hende, hvor vi red en LX til en 2. plads. Daisi er den ridehest som jeg lærer af og som holder mine kundskaber på det punkt, ved lige. Træningsmæssigt har hun i sine bedste dage ligget på MB øvelser i dressur og sprunget 120cm.
Desværre blev Daisi skadet efter et trailerstyrt og selvom hun er kommet sig helt er træningen aldrig nået op på samme niveau igen.
Hun er den hidsigste af mine heste og helt klart den man skal være mest på vagt overfor. Om træningen er en succes afhænger fuldstændig af hendes humør. Gider hun ikke, så går hun. Hun har efter et par dårlige oplevelser ikke været nem at ride på vejen. Hun er en stor udfordring at tackle, men det lærer mig meget.
Se flere billeder her

Sofie

4f6201170b18f15032012.jpg Sofie er en lille ung hoppe på 141cm fra 2005. Jeg overtog hende i 2007 og det var egentlig slet ikke planlagt at jeg skulle have en hest mere. Og slet ikke en plag. Alligevel købte jeg hende og ville egentlig sælge hende videre når hun var tilredet. Det gik bare ikke sådan. Sofie har det venligste sind og åbnede virkelig mine øjne for hvordan et arbejde med heste burde være. Hun lavede konstant ballade, men hendes udstråling og venlige øjne gjorde det umuligt at irettesætte hende.
I stedet for skulle tvinge mig selv til en evig kamp begyndte jeg at belønne hendes adfærd for at vende nykkerne til noget positivt. Lynhurtigt lærte hun på den måde cirkus tricks og fandt til sidst ud af at adfærd uden kommando blev ignoreret mens kommando efterfulgt af adfærd udløste noget godt.
Sofie er en pony jeg tør overlade i alles varetægt - store som små- fuldstændig tryg ved deres sikkerhed. Hun er nervefast, lydig og den kærligste og mest åbne pony jeg har mødt.
Se flere billeder her


Chico


4f620a33cf3d315032012.jpg
Chico er dartmoor på 120cm og den eneste voksne hingst jeg har arbejdet med over en længere periode. Jeg byttede mig til ham i 2008 for en shetlændervallak, Loke. Det var ikke meningen at jeg skulle have en pony og slet ikke en hingst, men han tiltalte mig og virkede som en udfordring i og med at han havde gået mere eller mindre "vildt".
Chico er en meget smuk lille pony og er på ingen måde bygget som en pony. Hans udstråling siger ikke bare "her kommer jeg", men også "det her ejer jeg". Han er den mest energiske og vågne hest hos mig. Han bruger sin energi på at vise sig frem og aflæse kropssprog og situationer hvilket gør ham super sensitiv.
Chico knyttede sig hurtigt til mig og er på mange punkter en en-mands-hest. Han er usikker på de fleste mænd og meget reserveret overfor andre end sig selv generelt.

Se flere billeder her

Cawanis Skerple

4f620f5ba312715032012.jpg
Skerple betyder "maj måned" i den nordiske mytologi. Skerple er efter Daisi og Dukat Halsnæs. Han er født i 2010 og er af egen avl. Skerple var fra fødslen meget tungnem og hans hjerne arbejder tydeligt ikke altid i samme tempo. Han har fra start fundet sig i alt og man får let en fornemmelse af at han ikke helt opdager hvad de andre heste bliver bange for. Alligevel er han meget lærevillig og har en naturlig sans for hvad de mennesker der omgås ham, vil finde sig i.
Jeg har solgt Skerple men har stadig god kontakt til ham. Han er stadig hingst og bliver rost for sit temperament og sin gode opdragelse. Skerple ejes i dag af Sille Thomsen.
Udover Skerple har jeg før avlet frederiksborgføllet Cawanis Bad Timing, som desværre var dødfødt.

 
Panel title

© 2018 cawani

Antal besøg: 286

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30501484870911sekunder