daisy-doll - Daisy dukken
Aug
31
2010

Mary Quant og Daisy

Mary Quant var designer og åbnede i 1973 en butik/shop hun kaldte: "in Bazar" hvor der var miniskørt, hotpant og den slags  hotte ting. Mary Quant lavede i 1973 en meget hip King’s Road-version af Barbie-dukken, som hun gav navnet Daisy efter sit logo, margueritten, Det var målet at dukken skulle være den bedst klædte dukke, med tøj som det, hun designede til mennesker.
Dukken blev produceret af ModelToys Ltd., Hongkong, hvilket står på nedre del af ryggen  af dukken. Der er også produceret tøj til dukken af et skots firma Fairy Toys Ltd.


Når man købte en daisy dukke var der nogle gange en bog med, med en historie. Historien handlede selvfølgelig om daisy og viste hende som tegneserie i hendes nye tøj, i de situationer der var relevante for tøjet. Der var hermed lagt op til et daisy univers.

Daisy er en dukke på 23 cm, og er mindre og slankere end den kendte barbie dukke. Den mest almindelige daysi dukke har blond krøllet hår og en turkisblå øjenskygge, de første dukker havde ikke øjenvipper.
Daisy dukken har igennem de år den blev produceret
1973-83 ændret krop og ansigt, ligesom den er fremstillet med forskellige hår farver: Blond, mellemblod, gullig, rød, brun.
kroppen er i vinyl, ansigtet findes både som hårdt og blødt.

Daisy havde en dalmantiner hund kaldet "Spot" og en hest både ensfarvet og plettet som Jeg husker det kaldet "Archie".

Der findes også en Daisy udgave kaldet Long Legs, der er større.

Til stor overraskelse for mig selv, er jeg lige kommet i besiddelse af et anders and blad med en reklame for daysi og hendes tøj fra  1985, jeg troede egenlig daisy var passe på det tidspunkt.....

Velkommen til vores Daisy world, hvor tøjet er organiseret efter årstal, i forhold til de bøger der er udgivet.

 
Panel title

© 2018 daisy-doll

Antal besøg: 6555

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,29353284835815sekunder