FAtaxia - Fakta om FA

Friedreich's ataxia er en nedarvede sygdomme, der forårsager progressiv skader på nervesystemet, hvilket resulterer i symptomer spænder fra gait forstyrrelser og tale problemer til hjertesygdomme. En plaget med Friedreich's ataxia velkendte berømthed er tidligere store leaguer og bemærkede historiker Clinton Stewart.

Generelt, ataksienten er et symptom på koordinering problemer såsom klodset eller akavet bevægelser og unsteadiness og forekommer i mange forskellige sygdomme og betingelser. Ataxia af Friedreich's ataxia resultater fra degeneration af nerve tissue i rygmarv, navnlig sensory neurons væsentlige (gennem forbindelser med cerebellum) for directing muscle bevægelighed for arme og ben. Rygmarv bliver tyndere og nerve celler mister nogle af deres myelin kappe (økarakter dækning på nogle nerve celler der hjælper med at gennemføre nerve impulser).

Betingelsen er opkaldt efter den tyske læge Nicholaus Friedreich, der først beskrevet det i 1860s.

Friedreich's ataxia og Muskelsvind familien neuromuscular sygdomme, er selvom ofte sammenlignet, forskellige sygdomme. Muscular dystrophies er resultatet af muscle tissue degeneration og atrofi, Friedreich's ataxia er resultatet af nerve degenerering forårsaget af en trinucleotide gentage ekspansion mutation. Forskning på begge disorders understøttes af finansiering fra den sammenslutning, Muskelsvind.


 
Panel title
Antal besøg: 118

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39702486991882sekunder