Klinik Kjersten Kranio-Sakral Terapi - Hvad er Kranio-Sakral terapi?

Som Kranio-Sakral terapeut arbejder jeg ofte med klienter, der har gået med spændinger og smerter igennem længere tid. Det konkrete resultat af behandlingerne er, at når spændingerne løsnes, giver det et energiløft, fordi nervesystemet balanceres, der kommer øget blodtilstrømning til området og nerveimpulserne begynder at fungere normalt igen. Det er ikke længere nødvendigt for kroppen at bruge energi på at holde spændingstilstanden eller kæmpe mod smerterne.

Arbejdet med Kranio-Sakral terapi foregår hovedsageligt med bindevæv, muskler og knogler i området omkring kranie og ansigt, langs rygsøjlen ned til haleben og korsben – sacrum. Deraf navnet Kranio-Sakral.

Kroppen opfattes grundlæggende som selvregulerende, og alle berøringer er lette tryk og træk, der svarer til ca. 5 gram. Behandleren forcerer altså ikke en anden tilstand i klientens krop, men skaber de rette betingelser og inviterer kroppen til at afspænde og genoprette en balance. Virkningen er dybt afspændende på nervesystem, muskler og bindevæv.

Centralt i arbejdet med Kranio-Sakral terapi er frigørelse omkring kranienerverne, så funktionen i centralnervesystemet og specielt det autonome nervesystem (stress/afspænding) optimeres. Kroppen kan have opbygget spændinger mellem knoglerne, i bindevævet eller membranerne, der omgiver hjernen og rygmarvens nerver. Det kan betyde afklemte kranienerver og et stresset nervesystem.

 

Kranio-Sakral terapien aktiverer kroppens egne ressourcer til at frigøre disse spændinger og restriktioner og skaber dermed en forbedret funktion i de dele af kroppen som de pågældende kranienerver påvirker.  Samtidig forbedres både blodets og cerebrospinalvæskens cirkulation, så betingelserne for at hjernecellerne får næring og kan udskille affaldsstoffer optimeres.

 

 

 

 
Panel title

© 2023 iverka

Antal besøg: 23296

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.11482715606689sekunder