Kristendom - Historie
Kort historisk oversigt.
Det nye testamente fortæller, at Jesus var en jøde, som ville ændre på jødedommen. Da han var omkring 30 år, begyndte han at vandre rundt i Palæstina, det nuværende Israel og Palæstina, hvor han ville fortælle om sine tanker. Mange mente at Jesus var Messias, men det var mange der ikke troede Senere på det.

Efter Jesus' død begyndte hans diciple at døbe dem, som troede på Jesus og hans budskab. Dåben blev åbningen til Jesus tilhængeres fællesskab, hvor en ny religion begyndte at tage form.
Især Apostlen Paulus bidrog til at udbrede den nye kristne tro.
I starten blev de kristne forfulgt, men i år 312 blev den romerske Kejser Konstantin selv tilhænger af kristendommen, som gjorde at de kristne nye og bedre forhold. Omkring år 400 blev kristendommen en stats religion i Romerriget.

Senere blev Romerriget delt op i øst- og vestromersk rige. I 1054 ville nogle kristne i øst have deres egen leder, Patriarken, til at være lige med paven. Det ville paven i vest ikke gå med. Derfor vendte den katolske kirke i vest og den Ortodokse i øst, hinanden ryggen. Paven boede i Rom, mens den ortodokse patriarken boede i byen Konstatinopel, som hedder Istanbul idag.

Den næste store splittelse in kristendommen skete i 1500-tallet. Den tyske munk Martin Luther mente, at den katolske kirke havde fået for stor magt. Det protesterede han imod og startede derfor en reformation, som endte med, at protestantisme blev en ny kristen retning. 

Den danske konge Harald Blåtand rejste en stor runesten i Jelling i 965. På stenen stod der at han gjorde danskerene kristne. Stenen kaldes også Danmarks dåbattest.
Historisk set tog det meget lang tid at omvende danskerne til at blive kristne og opgive de nordisk guder.
I 1536 brød Danmark med den Katolske kirke og blev et protestantisk land.
 
Panel title

© 2018 kristendom

Antal besøg: 146

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,40204286575317sekunder