malouommad - Kalorier

    Kalorier, sundhed og vægttab. - Hvordan hænger de tre størrelser sammen?

 

Mit alfa og omega er at en kalorie er en kalorie og vægttab og kalorie hænger unægteligt sammen, uanset hvad diverse helseguruer, der præker livsstilsændringer og stenalderkost end måtte hævde. Man bliver simpelthen nødt til ligge i energiunderskud for at tabe sig. Det er ikke nok at spise sundt eller følge en eller anden diæt, der påstår at hvis du bare undgår kulhydrater, behøver du slet ikke tælle kalorier eller hvis du bare kun spiser frugt indtil kl 12 hver dag eller undgår at sammensætte syre og base-elementer i din kost, så gør det ikke noget om du tager en eller 10 portioner. Det passer simpelthen ikke. Du kan blive tyk af at spise gulerødder, hvis bare du spiser nok.

 

Dermed ikke sagt, at du ikke skal vælge de sunde alternativer, frem for at tabe dig på en kost af Marabou og Haribo. Men sundhed og vægttab er IKKE det samme. Du bliver ikke slank af alene at overgå til sund kost, hvis du ikke også ligger i underskud i en periode. Alle kure, livsstilsændringer mm. der har succes, har det fordi de på en eller anden måde formår at sætte individet i kalorieunderskud. Det betyder self. ikke at de ikke kan være sunde nok samtidig.

 

Man skal heller ikke lade sig narre af at eksperter forholder sig meget negative overfor kure, hvor forsøgspersonerne tager den tabte vægt på igen bagefter. Dette er udelukkende fordi personerne vender tilbage til de gamle vaner efter kuren, og det kan enhver jo sige sig selv vil medføre en tilbagevendende vægtøgning. Selvfølgelig handler det om at finde en helt ny og tredje livsstil efter en kur. Så man herefter finder sit ligevægtsindtag. Så vil jeg gerne skrive under på, at man ikke tager det tabte på igen medmindre man da lider af en stofskiftesygdom, hvilket det reelt set er langt de færreste, der gør.

 

 

Så kort sagt: Tæl kalorier for at holde styr på din vægt, spis sundt for at holde dig sund og bland ikke de to ting sammen. Bare fordi noget er sundt, betyder ikke at det er kalorielet. Og to ord, der burde udrydes er ordene 'slankende' og 'fedende'. Der findes meget få fødevarer, der reelt set har en slankende eller fedende virkning på kroppen. Så er vi ude i chili eller grøn te, der muligvis kan forhøje forbrændingen minimalt. Men der findes kun fødevarer med højt eller lavt kalorieindhold. Og dette har intet at gøre med hvorvidt de er sunde eller ej. Nødder er jo ultrasunde, men har et meget højt indhold af kalorier pr 100g, faktisk ofte højere end chips og chokolade.

 

 

Så det vigtigste du kan gøre hvis du skal tabe dig, holde vægten eller tage på er at finde dit ligevægtsindtag(det antal kalorier du skal indtage dagligt for at holde vægten), og derefter enten trække fra, lægge til eller bare lade det være afhængigt af dit vægtmæssige mål.

 

 

Held og lykke! 500c1061cd86722072012.png

 
Panel title

© 2018 malouommad

Antal besøg: 104

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39574098587036sekunder