Skrivepulten - NightShade af Andrea Cremer
         

Titel: Nightshade
Forfatter: Andrea Cremer
Serie: Nightshade #1
Udgivelse: 2010
Forlag: Philomel
Sider: 454

 

Calla har altid kendt sin skæbne: hun er en alfa, hun skal færdiggøre skolen og derefter blive forenet med den sexede alfa ulv Ren Laroche. Sammen skal de lede deres flok og beskytte et sted som vil blive udpeget til dem af de keepers som de tjener. Sådan er det blevet bestemt da hun blev født, og Calla har da også været ganske tilfreds med det liv der venter hende, indtil hun møder Shay.

 

”Heat flared along my skin where his fingers held me fast. I waited a moment too long, watching him, memorizing his features before I snarled and shrugged off his hand.
”Wait—” he said, and took another step toward me.
What if I could wait, putting my life on hold in this moment? What if I stole a little more time and caught a taste of what had been so long forbidden? Would it be so wrong?”
Citat fra Nightshade side 7

 

Da Calla redder Shays liv bryder hun alle regler, og da hun oven i købet skifter fra ulv til menneske foran ham, og derved afslører sin sande natur, sætter hun både sit eget, såvel som hans liv, på spil. Få dage senere starter Shay på samme skole som hun går på, og hans interesse for Calla falder ikke i god jord hos hendes flok eller Alfa hannen Ren. Af The keepers får hun besked på at passe på Shay, men hvem han er eller hvorfor får hun ikke af vide, og hun begynder snart at stille spørgsmålstegn ved mange af de ting hun altid er blevet fortalt.
Sammen begynder hun og Shay nu at grave i fortiden, og stille og roligt begynder der at tegne sig et langt mere dystert og blodigt billede af historiens gang, end den Calla har fået fortalt.

 

 

”I want to know what your world is. I´m part of it now.”
“No.” I loosened my grip on the wheel. “You can´t be part of it. You´re only a human. I don´t want you to get hurt.”
When he didn´t speak, I looked at him. He was watching me, but the fear in his eyes was gone.
“It´s not just about me,” he said.”It just doesn´t seem you know as much as you should about these masters of yours. The witches who rule the world.”
Citat fra Nightshade side 185

 

 

Dette er mit første læsemøde med varulve-delen af den paranormale genre, og det bliver så absolut ikke mit sidste. Det er virkelig lang tid siden, at jeg har fundet en bog, som jeg så ivrigt har læst.

 

Andrea Cremer har bevæget sig ud på tynd is med sine varulve, for det kan være svært at balancere det menneskelige og det dyriske så det virker realistisk og godt, men det formår hun til fulde. Det dyriske og det menneskelige lever side om side i denne bog, i konstant harmoni, og det er svært ikke at føle sig lidt ”wolfy” når man sidder og læser.

 

Vores hovedpersons følelser for de to vidt forskellige fyre er også helt fantastisk spændende. Begge er de specielle, og selvom jeg personligt hælder mest til den ene af de to fyre, er der alligevel et eller andet der gør, at jeg ikke helt kan slippe den anden – præcis som vores hovedperson. Begge har de deres charmerende sider, begge har de deres ulemper, og begge har de en plads i både mit og hovedpersonens hjerte. Det bliver super spændende at se hvordan Andrea Cremer har tænkt sig at udvikle dette, for netop denne kærlighedskonflikt har fyldt meget i denne første bog.

 

Bogen har dog også nogle down-sides som lige bør nævnes kort. For det første er Calla en kriger, hvilket der bruges en del plads på gentagende gange at minde os om, men så snart det kommer til Ren eller Shay, er hun blød som smør og kan hverken det ene eller det andet. For det andet omhandler bogen to grupper af ulve, en klan af keepers, lærere, m.m. så der er rigtigt mange personer at holde styr på – jeg blev ind imellem en smule forvirret.
Og sidste men ikke mindst, var historien ind i mellem en smule for forudsigelig. Der kommer skam en del spændende twists hen af vejen, men også mindst lige så mange forudsigelige ting.

 

Hvad jeg elsker ved denne bog er universet. Det er utroligt dybt og man kan mærke at der er lagt meget arbejde i det. I denne bog får man en introduktion til universet samt et lille sneak peak ind i alle dets mange hemmeligheder, og jeg ser virkelig frem til at få mere af vide i næste bog.

 

Afslutningen er meget dramatisk og virelig en cliff hanger, og alt i alt kan jeg sige, at dette er en serie med stort potentiale. Bogen får top karakter på trods af dens ulemper, for jeg den er fantastisk, og jeg glæder mig helt vildt til næste bog udkommer.

 
Panel title

© 2021 Copyright

Antal besøg: 33616

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.094160795211792sekunder