Soph Kous - En dum dag

Det var første dag efter sommerferien, og Nadia var lige startet i 7. klasse. Hun havde lige haft matematik, og klassens snob, Malene, havde rettet Nadja, hver gang hun havde lavet den mindste fejl, og selvfølgelig havde Nadja været så uheldig at få pladsen lige ved siden af Malene. Nå, men klokken ringede, og det var spisepause.

   Nadja åbnede sin madkasseog nåede lige hurtigt at se, at der lå et brev , før Malene rev det ud af hånden på hende og læste det højt for hele klassen:

   "Kære lille skat. Jeg er meget ked af vores skænderi her til morgen, og du må virkelig undskylde! Jeg er bare så ked af det, og jeg tænkte, at en tøsetur måske ville hjælpe på det efter skole. Vi kunne måske tage i H&M og købe nogle nye bluser til dig. Kys Mor. P.S. Hyg dig og ha' en god dag. Du kan lige skrive en sms, hvis du vil med på tøsetur."

   - Årh, hvor pinligt, tænkte Nadja, mens hele klassen grinede vildt højt af hendes brev.

   Nadja løb ud på toilettet, hvor hun ikke kunne lade være med at græde. Nadja plejede normalt ikke sådan at blive grinet af, men når Malene kunne se sit snit til det, var hun altid klar til at mobbe, uanset hvem det var.

   Da der var gået lidt tid, kom Nadjas bedste veninde, Mille, ud på toilettet, hun havde været oppe i boden for at købe mad og var lige kommet tilbage.

   Mille sagde, at hun ikke skulle tage sig af dem.

   Da skoledagen var forbi, gik Nadja hjem, for hun skulle jo ud at shoppe med sin mor, selv om hun ikke havde nået at få skrevet en sms til hende, om at hun gerne ville med. Hun åbnede hoveddøren og tog sit overtøj af.

   - Hej mor!, råbte hun, men der var ingen, der svarede. Hun gik rundt i huset, men hun kunne ikke finde hende, da hun nåede ud i køkkenet, så hun en seddel fra hendes mor, hvor der stod:

   "Hej skat! Jeg er ked af det, men jeg er blevet syg og er gået i seng. Måske kan vi tage i H&M en anden dag, ellers kan du måske ringe til Mille, og så kan I tage derned sammen? Jeg er virkelig ked af det. Jeg havde glædet mig. Jeg har lagt nogle penge på kommoden. Husk at låse, hvis du går. Kys Mor"

   Nadja kunne mærke, at tårerne var lige ved at vælte frem, ligesom de var i morges, da hun havde skændtes med sin mor. Det var bestemt ikke rart, og nu var hun lige blevet drillet i skolen, fordi hun skulle købe tøj sammen med sin mor, og så blev det ikke engang til noget. Sikke en dum dag! Nadja var ikke sur på sin mor over det, for hun vidste jo godt, at hun var mindst lige så ærgerlig over det. Nadja ringede til Mille, og de mødtes på hjørnet, hvor de plejede at skilles, når de gik hjem fra skole. 10 minutter stod de foran H&M - klar til en fed shoppetur. Efter lidt tid havde de fundet nogle bluser og en hat hver og var på vej til kassen for at betale, og så fik de pludselig øje på et kendt ansigt. Malene stod ved den anden kasse sammen med en ældre dame. Det var svært at se, om det var hendes mormor eller oldemor...

   - Hvor cool, sagde Nadja.

   - Så har vi noget at drille hende med i morgen. Hun går på shopping med sin bedstemor! Hvad siger du til nogle plakater med et billede af hende og en fed, ydmygende tekst?

   - Hvad snakker du om?, spurgte Mille.

   -Hvis du gør det, er du da lige så dum, som hun er...

   Det havde Nadja ikke lige tænkt på, men hun kunne godt se, at der var noget om det, Mille sagde. Da de havde betalt, kørte de hjem. Nadjas mor var stået op, og lå på sofaen, da Nadja kom hjem. Nadja gik ind og lagde sig på den anden sofa og hyggede med sin mor resten af dagen.

   - Så blev det alligevel en god dag.

   
 
Panel title

© 2018 sophkous

Antal besøg: 120

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,61745715141296sekunder