Thomas Krogh, hold 10-6 - Skulpturelt arbejde

Skulpturelt arbejde

Menneskefigur i rum eller tableau

Som opstart så vi en PowerPoint med nogle forskellige billeder af forskellige skulpturer. Vi så på hvordan skulpturerne var formet, hvad de viste os, men også i lige så høj grad hvad der var lagt fokus på, hvad rummet gjorde for de forskellige figurer – hvordan rummet komplimenterede skulpturen/figuren, og hvad det gjorde for måden at opleve værket på.

 

Hertil havde vi, på forskellige tidspunkter, fire forskellige skulpturelle opgaver:

 

Arbejde med ståltråd:

Den første opgave vi fik stillet gik ud på, at vi nu skulle se en figur, der stod ude på skolen, der var lavet af Lone Høyer Hansen, Skulptør 1998. Vi ved stadig ikke med sikkerhed, hvad navnet på skulpturen er, men i daglig tale ude på skolen går hun under navnet "Den rustne pige". Opgaven lød på, at vi alle skulle op og se og studere skulpturen, og derefter skulle vi lave en parafrase af det selv i ståltråd.

Den skulle være så naturalistisk som muligt, men dog have en strejf af noget nyt - en tolkning fra vores side. Vi skulle ligeledes lave et rum til vores figur. Dette skulle laves uden farver, og skulle opbygges at to stykker pap, som vi kunne skære og klippe i.

 

Arbejde med ostevoks:

Den anden opgave fungerede som et viderespring og i forlængelse af arbejdet med ståltrodsfiguren, da vi nu skulle lave ostevoksfigurer – altså en ståltrådsfigur beklædt med ostevoks.

Vi skulle modellere en menneskefigur i tråd og ostevoks (ca. 15 cm i højden) og placer den i forhold til et rum skabt vha. en sokkel, en plade eller andet og evt. en genstand. De skulle laves i relationen til et rum og evt. genstand. De skulle fortælle en handling eller tilstand, som var kendetegnende for en selv (fx hobby). En vigtig ting at have for næsen var enkeltheden!

Dertil skulle vi give vores skulptur en titel.

 

Figur i scenografisk rum eller figurer i papirtableau:

Den tredje opgave gik ud på, at vi skulle modellere en eller to menneskefigurer i tråd og ostevoks (ca. 5 cm i højden). Disse skulle indgå i et scenografisk rum lavet af to stykker papir, som vi fik udleveret. Der måtte bruges to farver samt sort og hvid til sammen med klipning i det øverste papirlag til at skabe scenerum og stemning.

Vores værk skulle have en titel, og vi skulle skrive 7 centrale nøgleord, som betegner det rumlige arbejdes form og udtryk.

 

Modeller en figur i ostevoks og beklæd den med modellervoks:

Sidste opgave gik ud på, at vi på ny skulle modeller en ostevoksfiguer i en størrelse af ca. 15 cm. Men herefter skulle den også beklædes med modellervoks. Figuren skulle være naturalistisk, og den skulle forstille os selv – i påklædning, massefylde og personlige træk. Her var det igen meget vigtigt at holde fast i enkeltheden.

Denne figur skulle senere bruges i et forløb omkring et billedbogsarbejde og en kort filmproduktion.

 

(Se galleri - tryk på det første billede i en række indenfor samme emne, for at læse en beskrivelse af billedserien).

 
Panel title
Antal besøg: 347

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,28920197486877sekunder